طرز تهیه آش آبغوره به دو روش یزدی و شیرازی

به گزارش کد الکترونیک، طرز تهیه آش آبغوره برای کبد چرب مفید بوده و مصرف آن در طب سنتی توصیه شده است. این آش به عنوان غذای اصلی استفاده می گردد. این غذا از چهار گروه غذایی شامل سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات تشکیل شده است.

طرز تهیه آش آبغوره به دو روش یزدی و شیرازی

طرز تهیه آش آبغوره

مواد لازم برای آش آبغوره یزدی
لوبیا چشم بلبلی200 گرم
بلغور گندم و جو70 گرم
برنج50 گرم
سبزی (تره و جعفری)500 گرم
پیازداغ2 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق سوپخوری
نعناع داغمقداری
نمک، فلفل و زردچوبهمقداری
آبغوره200 میلی لیتر

روش تهیه آش آبغوره یزدی

  • لوبیا را 12 ساعت بخیسانید. سپس آب آن را تعویض کنید و با مقداری نمک و آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پخت گردد. در این هنگام بلغور گندم، بلغور جو و برنج را نیز که حدود 2 ساعت خیسانده اید، به لوبیا بیفزایید و شعله را بسیار ملایم کنید. پس از چند جوش سبزی شسته و خرد شده را نیز به همراه پیاز داغ بیافزایید.منتظر بمانید تا حبوبات و غلات پخته و لعابدار گردد. سپس رب گوجه فرنگی را به همراه کمی روغن تفت دهید و با نعناع داغ به آش اضافه کنید. 10 دقیقه بعد نمک و فلفل آش را اندازه نموده و آبغوره را بیفزایید. پس از آنکه آش کاملا لعابدار شد، شعله را خاموش کنید.

نکات مهم

  • در این آش می توانید از کوفته ریزه هایی که با گوشت چرخنموده آماده نموده اید بهره ببرید.
  • در صورتی که از آبغوره تازه استفاده می کنید، 200 میلی لیتر و اگر آبغوره شما مانده است و مقدار اسیدیته آن بیشتر شده است، مقدار آن را بنا به ذائقه خود نصف نمایید.
  • زردچوبه ذکر شده در مواد لازم را با پیازداغ تفت دهید و سپس به آش بیفزایید.
  • در صورت تمایل به ادویه ها در غذا می توانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری نیز به آش اضافه کنید.

طرز تهیه آش آبغوره شیرازی

مواد لازم برای آش آبغوره شیرازی
برنجحدوداً 250 گرم
لپهحدوداً 100 گرم
نعنا خشکحدوداً 2 قاشق غذا خوری سر پر
گوشت قرمزبه میزان دلخواه
آبغورهحدوداً یک لیوان
نمک ، فلفل و زرچوبهبه میزان لازم

روش تهیه آش آبغوره با لپه

  • ابتدا گوشت را با مقداری نمک و زرچوبه می پزیم تا خوب نرم گردد؛ البته بدون گوشت هم خوشمزه است و اگر وقت ندارید که گوشت را بپزید می توانید این مرحله را فاکتور بگیرید.
  • سپس گوشت را از آبگوشت جدا نموده و ریش ریش می کنیم.
  • برنج را به همراه لپه و آب در ظرف بزرگی ریخته و اجازه می دهیم لپه پخته شده و برنج شفته گردد.
  • در این مرحله گوشت ریش ریش را به برنج اضافه نموده و اگر از آب گوشت هم باقی مانده باشد به مواد اضافه می کنیم.
  • حالا وقت اضافه کردن نمک و فلفل البته از نوع قرمز است.
  • در یک ظرف دیگر نعنا داغ درست نمودهو به مواد آش اضافه کنید.
  • آبغوره را هم بسته به ذاعقه خانواده و طعم آبغوره اضافه کنید
  • حرارت را ملایم نموده و اجازه بدید آش جا بیافتد.
  • در این فاصله یک پیاز داغ طلایی برای تزئین آماده کنید.

نوش جان . . .

سخن آخر

استفاده از غلات، حبوبات و سبزی و برخورداری از سه گروه غذایی در آش آبغوره، باعث شده است تا این آش به عنوان غذایی اصلی در وعده های نهار یا شام مورد استفاده قرار گیرد. اگر به دنبال طرز تهیه آش های مقوی و اصیل ایرانی هستید، طرز تهیه آش رشته، آش دوغ آذری و آش میوه را نیز در انگیزه بخوانید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 8 آبان 1399 بروزرسانی: 8 آبان 1399 گردآورنده: ecods.ir شناسه مطلب: 1360

به "طرز تهیه آش آبغوره به دو روش یزدی و شیرازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش آبغوره به دو روش یزدی و شیرازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید