شیوع کرونا بسیار ملایم رو به کاهش است

به گزارش کد الکترونیک، معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تقریباً در اواخر هفته سوم پیک ما رخ داد و رشد شیوع بیماری کرونا متوقف شد.

شیوع کرونا بسیار ملایم رو به کاهش است

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری کد الکترونیک، قاسم جان بابایی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با کد الکترونیک اظهار کرد:همه مردم به صورت شبانه روزی اخبار کرونا را می شنوند. اولین مورد مثبت کرونا در کشورمان در قم بود که بنده آنجا حضور داشتم. 29 بهمن موارد مشکوکی را به ما گزارش و اعلام کردند که از نظر علائم بالینی با آنفلوآنزا تفاوت هایی دارد. بر این اساس ما با تیم عفونی به قم رفتیم و وقتی موارد را با تست انجام دادیم و تست مثبت اعلام شد، همان روز با دستور وزیر بهداشت دو مورد مثبت را اعلام کردیم.

معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: همان شب تصمیمات مهمی در ستاد استانداری قم گرفتیم. روز بعد به گیلان که موارد مشکوک گزارش شده بود، رفتیم و بیمارستان هایی را برای بیماران کرونا در قم و گیلان مشخص کردیم که به تدریج افزایش یافتند. به تدریج در تمام استان هایی که امکان ابتلایشان بالا بود حضور پیدا کرده و تمهیداتی اندیشیدیم.

وی ادامه داد: دو هفته قبل از شناسایی کرونا در ایران، دستورالعمل کشوری کرونا و برنامه عملیاتی آن را به تمام دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد. به هر حال ظرفیتی که کشور در قالب طرح تحول نظام سلامت داشتیم، توانستیم 40 هزار تخت بیمارستانی را برای بستری آماده کردیم. این درحالیست در برخی کشور ها برای بستری بیماران انتخابی برخورد می کنند، اما در ایران هیچ بیماری نبود که نیاز به بستری داشه باشد، اما بستری نگردد.

جان بابایی گفت: بزرگترین بیمارستان های کشور را به سمت کرونا بردیم. مانند بیمارستان امام خمینی تهران، بیمارستان شریعتی، حضرت رسول، فیروزگر، امام حسین و... و به تبع آن در تمام استان ها بزرگ ترین بیمارستان هر استان برای بیماران کرونایی قرار گرفت؛ چرا که هر چه بیمارستان بزرگ تر باشد، کادر علمی و پرستاری آن قوی تر و با مهارت ترند که به نظرم تصمیم درستی بود. آن هم برای بیماری که اطلاعات زیادی از آن نداشتیم. در آن زمان بعد از چین ما با کرونا برخورد کردیم. البته نکته کلیدی این است که کشورهایی که با فاصله کوتاهی ا ز ما بیماری در کشورشان شناسایی شد و حتی برخی از آن ها انکار کردند، مانند آمریکا که اوایل این بیماری را شوخی گرفت، همچنان در پیک هستند و مشخص نیست که چه زمانی به پیک واقعی خودشان برسند.

وی ادامه داد: خوشبختانه ما از اواخر هفته سوم بیماری در کشور، شرایط پیک مان اتفاق افتاده و فرایند رو به افزایش نداشتیم. تقریبا 10 روز قبل از عید فرایندمان در بیشتر استان های آلوده ثابت بوده و در حال حاضر یک فرایند ملایم رو به کاهش داریم. انتظار هم همین بود.

وی تاکید کرد: در این راستا اقداماتی مانند تعطیلی مدارس و موسسات آموزش عالی اقدامات مهمی بود. هرچند که احتمال ابتلا در بچه ها و افراد جوان احتمال بسیار کم است، اما احتمال ناقل بودن آنها زیاد است. در عین حال دو اتافق افتاد که هم مردم فهیم ما افراد سالمند و دارای بیماری های زمینه ای را در خانه نگه داشتند و مدارس و موسسات آموزش عالی هم تعطیل شدند که منجر به این شد که عملا بتوانیم به نوعی مدیریت بهتری انجام گردد.

جان بابایی تاکید کرد: در حال حاضر در آمریکا، ایتالیا، انگلیس و... با اینکه فرصت هم داشتند، اما در کشورهای اروپایی می بینیم که هنوز به پیک واقعی نرسیدند،. اکنون شرایط ما با ثبات تر است و استان هایی که روز اول آلوده بودند، فرایند رو به نزول از نظر در میزان مراجعات، بستری و فوت دارند.. در مناطقی که حدس می زدیم طی روزهای آینده شرایط خوبی نداشته باشند، آنها میزاتن بستری و سرپایی شان هم شتاب بیشتری ندارد که نشان می دهد دانشگاه ها و سازمان ها به خوبی عمل کردند.

وی گفت: خبر خوش را به مردم می دهیم که فرایند بسیار ملایمی به سمت کاهش داریم که البته ممکن است مقداری زمان ببرد. اینکه در روزهای آینده دچار بحران شویم، احتمالش کم است، اما امکان نوساناتی در برخی استان ها هست که به رفتارهای اجتماعی مردم بازمی گردد.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: توان پزشکی ایران را کنندگان سازمان جهانی بهداشت تصدیق کردند و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند که از تحربه نتیم درمان ایران می توان برای کشورهای منطقه م یتوان استفاده کرد چرا که کادر درمان و نحوه مراقبت ما از بیماران کرونایی را دیدند.

وی ادامه داد: تمام استادان صحب نظر حوزه پزشکی کشور در خدمت بیمارستان ها قرار گرفتند و هر روز تعدادی از اساتید پیشکسوت ما در بیمارستان ها هستند حتی رشته بسیاری از این اساتید رشته آنها با کرونا مرتبط نیست اما این اساتید برای اینکه جوان ها انگیزه خدمت بیشتری پیدا کنند در کنار سایر کادر درمان در بیمارستان ها حضور دارند و به بیماران خدمت رسانی می کنند.

جان بابایی گفت: کاهش مرگ و میر نتیجه مراقبت درست و زحمات کادر پزشکی بوده و خوشبختانه میزان مرگ و میر بیماران کرونایی در بخش های مراقبت ویژه ما نسبت به سایر کشورهای به ویژه کشورهای اروپایی پایین تر است.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره تعداد پزشکان و پرستاران در خط مقدم مقابله با کرونا اظهار کرد: بیش از 100 هزار پرستار و بیش از 12 هزار پزشک به طور مستقیم از بیماران کرونایی در بیمارستان ها مراقبت می کنند و در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند، اما افزون بر این ها در بیشتر استان های کشور سامانه پاسخگویی راه اندازی شده است و پزشکان در منزل به بیماران مشاوره تلفنی می دهند و موارد زیادی از کادر درمان در این حوزه به بیماران خدمت رسانی می کنند.

انتهای پیام/4076/

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 30 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ecods.ir شناسه مطلب: 1040

به "شیوع کرونا بسیار ملایم رو به کاهش است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیوع کرونا بسیار ملایم رو به کاهش است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید