این 14 گزینه غذایی، التهاب را از بدن دور می نماید
به گزارش کد الکترونیک، این نکته را نباید فراموش کنید که سلامت بدن شما به آنچه می خورید مرتبط است. مصرف غذاهای سرشار از قند، کلسترول، فقر ویتامین ها و مواد معدنی و ... بدن شما را در معرض التهاب مزمن قرار می دهد. التهاب مزمن با علائمی از جمله ضعف و خستگی همراه است. پس اگر این علائم را به طور مداوم داشتید، باید جدی تر به تغییر رژیم غذایی تان فکر کنید.
رژیم غذایی ضد التهابی هزاران سال است که با مصرف محصولاتی با شاخص گلیسمی پایین همراه است. این محصولات عبارتند از میوه ها، سبزیجات، منابع سالم پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 مانند روغن زیتون. پیغام اصلی رژیم غذایی ضد التهابی این است که هرگز سراغ مواد غذایی تولید و کنسرو شده نروید، نشاسته و غلات تولید شده نخورید، چربی های اشباع را از رژیم تان حذف کنید و به جای مصرف گوشت قرمز، ماهی های چرب، گوشت مرغ و گوشت بوقلمون را انتخاب کنید:
روغن زیتون: محققان دانشگاه پنسیلوانیا دریافته اند که ماده شیمیایی موجود در روغن زیتون به نام اولئوکانتال، آنزیم های التهابی بدن را به همان روش ایبوپروفن مهار می نماید.
آناناس: حاوی آنزیمی به نام بروملئین است که خاصیت ضد التهابی دارد. مطالعات نشان می دهند که مصرف آناناس در بیماران مبتلا به آرتروز زانو، روماتیسم و سندرم تونل کارپ، منجر به کاهش التهاب می گردد. بروملئین موجود در آناناس به هضم غذا نیز یاری می نماید.
سیب: این میوه محبوب حاوی کورستین است؛ یک آنتی اکسیدان ضد التهاب. جای تعجب نیست که پزشکان توصیه می نمایند روزانه حداقل یک سیب بخورید.
آجیل و دانه ها: حاوی مقادیر خوبی منیزیم و ویتامین ای هستند که ممکن است در کنترل التهاب نقش داشته باشد. گزینه ایده آل، آجیل خام و بدون نمک است. گردو، بادام زمینی، بادام، پسته، تخم کتان و دانه های چیا خاصیت ضد التهابی برای مبتلایان به آرتریت روماتوئید دارند.
سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات خاصیت ضد التهابی دارند و حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام کاروتنوئیدها هستند.
شکلات تیره: شکلات تیره حاوی مواد شیمیایی و آنتی اکسیدان هایی است که به مبارزه با التهاب یاری می نمایند. شکلات تیره 70 درصد بهترین نوع شکلات است و بیشترین میزان کاکائوی خالص را دارد.
برنج قهوه ای: این نوع برنج به همراه سایر غلات سبوس دار حاوی فیبر است و به کاهش التهاب در بدن یاری می نماید.
انگور: حاوی رسوراترول است و آنزیم های التهابی را به همان روش آسپرین، مهار می نماید. انگور همنین حاوی آنتوسیانین است که منجر به کاهش التهاب در بدن می گردد.
گیلاس: طبق تحقیقات، گیلاس حاوی مواد شیمیایی به نام آنتوسیانین ها است که مسئول رنگ قرمز این میوه نیز هستند. آنتوسیانین ها همان اثر آسپرین را در بدن دارند و به مبارزه با التهاب می فرایند.
چای سبز و سیاه: سرشار از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها بوده و نوشیدن آنها از آسیب سلولی که منجر به ورم مفاصل می گردد، پیشگیری می نماید.
کلم بروکلی: این سبزی حاوی ویتامین های Cو K، فولات، فیبر و آنتی اکسیدان ها است. تحقیقات نشان می دهد که کلم بروکلی، سرشار از سولفورافان است. سولفورافان با کاهش میزان سیتوکین ها با التهاب مبارزه می نماید. سایر میوه ها و سبزیجات سرشار از سولفورافان شامل گل کلم و جوانه بروکسل است.
ماهی: ماهی هایی مانند قزل آلا و سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند و غذاهای ضد التهابی قدرتمندی به شمار می فرایند. مطالعات محققان دانشگاه پیتسبورگ نشان داده که مصرف این اسیدهای چرب به مدت سه ماه در مبتلایان به گردن درد و کمر درد، التهاب را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. حداقل هفته ای دو بار ماهی های چرب بخورید و برای مبارزه با درد ناشی از التهاب، روزانه یک عدد مکمل امگا 3 بخورید.
پروتئین سویا: محققان دانشگاه ایالتی اوکلاهما دریافتند که مبتلایان به استئوآرتریت، به ویژه مردانی که 40 گرم پروتئین سویا در روز به مدت سه ماه می خورند، درد کمتری دارند و راحت تر از کسانی که این پروتئین را دریافت نمی نمایند، حرکت می نمایند. تحقیقات دیگر شان می دهد که مصرف سویا با کاهش التهاب در زنان نیز ارتباط دارد.
آووکادو: کاروتنوئیدها و ویتامین ای موجود در آووکادو از التهاب جلوگیری نموده و می توانند خطر ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها را کاهش دهد.
منبع: ایرنا زندگی