طرز تهیه نان پیتزا با پف عالی

به گزارش کد الکترونیک، پیتزا یکی از غذاهای محبوب و پرطرفداری است که قدمت آن به هزاران سال قبل برمی شود. پیتزایی که دستور پخت آن امروزه در سراسر جهان توسعه پیدا نموده اصالتی ایتالیایی دارد. همزمان با سفر پیتزا به منطقه ها مختلف جهان دستورهای پخت و انواع مختلفی از آن مانند پیتزای مخلوط، پیتزای قارچ و سوسیس و پیتزای گیاهی پدید آمدند. حتی نحوه پخت پیتزای شکلات را هم پیش تر آنالیز نموده ایم. اگرچه تاپینگ های متنوعی برای پیتزا وجود دارد اما تهیه خمیر پیتزا که می توان گفت بخش پایه ای پیتزاست به اندازه کمتری دستخوش تغییر شده است. اگر دنبال طرز تهیه نان پیتزا با یک رسپی آسان و فوری هستید تا بتوانید هر وقت که دوست داشتید در سریع ترین زمان ممکن پیتزای محبوبتان را بپزید و از آن لذت ببرید، در ادامه این مطلب طرز تهیه نان پیتزا را همراه با نکات مهم آن آموزش خواهید دید.

طرز تهیه نان پیتزا با پف عالی

مواد اولیه تهیه نان پیتزا

  • خمیرمایه 7 گرم
  • آب ولرم 3.4 پیمانه
  • شکر 1.5 قاشق غذاخوری
  • آرد چندمنظوره 2 پیمانه
  • نمک 3.4 قاشق چای خوری
  • روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه نان پیتزا

1. عمل آوری خمیرمایه

اول از همه باید خمیرمایه را آماده کنیم. برای عمل آوردن خمیرمایه بهتر است از آب ولرم استفاده کنیم. چراکه آب داغ باعث می گردد مخمرهای درون خمیرمایه از بین بروند و آب سرد نیز برای فعالیت آن ها محیط مناسبی نیست. برای همین سعی کنید ظرفی را که می خواهید خمیرمایه را در آن درست کنید نیز قدری گرم شده باشد. برای این کار می توانید یک بار داخل ظرف را با آب داغ پر و سپس آن را خالی نموده و آب ولرم بریزید. دمای حدود 37 درجه سانتی گراد می تواند برای خمیرمایه دمای مناسبی باشد. حالا 180 میلی لیتر یا همان سه چهارم پیمانه آب ولرم را درون ظرف مورد نظر می ریزیم. نصف قاشق غذاخوری شکر را درون آب ریخته و حل می کنیم. سپس پودر خمیرمایه را به آب اضافه می کنیم. آب را کمی هم بزنید تا خمیرمایه در آن حل گردد و سپس روی ظرف را پوشانده و برای مدت زمان حدودی پنج تا هفت دقیقه آن را کنار بگذارید تا مخمر فعال گردد و روی سطح آب حباب های ریزی ایجاد شوند.

2. آماده کردن آرد

در فاصله ای که خمیرمایه در حال آماده شدن است، 240 گرم آرد دو صفر یا چندمنظوره را در یک ظرف می ریزیم و به آن نمک اضافه می کنیم. نمک به طعم بهتر خمیر پیتزا یاری می نماید. در صورتی که بخواهید نان پیتزای شما طعم قوی تری داشته باشد می توانید از نصف قاشق چای خوری رزماری خشک، ارگانو، پودر سیر و پودر پیاز نیز بهره ببرید. به جامانده شکر که مساوی با یک قاشق غذاخوری است را نیز در این مرحله به آرد اضافه نموده و مواد خشک را با هم مخلوط می کنیم.

3. اضافه کردن خمیرمایه به مواد خشک

در این مرحله می توانید برای تهیه خمیر نان پیتزا از یک میکسر مخصوص خمیر بهره ببرید. در صورتی که میکسر نداشته باشید می توانید با دست تمیز یا هم زن دستی نیز خمیر را آماده کنید. ظرف مخصوص خمیرمایه را برداشته و در چند مرحله آرد را به آن اضافه می کنیم. ممکن است خمیر شما در ابتدا چسبنده باشد، ناامید نشوید و به مخلوط کردن خمیر ادامه بدهید. اگر احساس کردید خمیر شما کمی خشک شده می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید و اگر خمیر زیادی شل بود کمی آرد روی آن بپاشید تا به مقدار مطلوب سفتی برسد. بعد از اینکه آرد و خمیرمایه برای چند دقیقه با هم مخلوط شدند، وقت آن رسیده که خمیر را به سطح منتقل کنید. در این مرحله ممکن است مقداری سطح خمیر چسبنده باشد که ایرادی ندارد و کاملا طبیعی است.

3. ورز دادن خمیر

روی یک سطح صاف و تمیز مقداری آرد بپاشید و خمیر را از ظرف به روی سطح منتقل کنید. حالا با دست آغاز به ورز دادن خمیر کنید. ورز دادن خمیر به فعال شدن آنزیم های پروتئینی و گلوتن موجود در آرد یاری می نماید. بعد از اینکه خمیر را برای چهار تا پنج دقیقه ورز دادید، آن را شبیه یک توپ گرد درآورده و با انگشت کمی روی سطح آن را به داخل فشار بدهید. اگر خمیر به حالت قبل برگشت یعنی خمیر شما به میزان کافی ورز داده شده است.

4. استراحت دادن به خمیر پیتزا

خمیر را کنار گذاشته و یک ظرف تمیز برمی داریم. درون ظرف کمی روغن زیتون یا هر روغن گیاهی دیگر مانند روغن کانولا بریزید. حالا با دست روغن را به تمامی سطح داخل ظرف بمالید تا سطح داخلی آن به خوبی چرب گردد و پس از پف کردن خمیر به ظرف نچسبد. خمیر را به آرامی برداشته و درون ظرف قرار دهید. می توانید روی سطح خمیر را هم کمی روغن بمالید تا از خشک شدن آن جلوگیری گردد. حالا روی خمیر را می پوشانیم و آن را در یک محل گرم قرار می دهیم. اگر مکان مناسبی برای استراحت خمیر ندارید می توانید برای چند دقیقه فر را روی دمای 50 درجه سانتی گراد روشن نموده و پس از گرم شدن فر آن را خاموش کنید و ظرف حاوی خمیر را در فر گرم قرار دهید.

5. پهن کردن نان پیتزا

پس از اینکه میزان خمیر به حدود دو برابر میزان اولیه رسید، خمیر را از ظرف جدا نموده و مقداری ورز می دهیم تا هوای آن خالی گردد. روی یک سطح را آردپاشی کنید و خمیر پیتزا را از ظرف به روی سطح انتقال دهید. روی سطح خمیر را نیر مقداری آرد بپاشید و با دست آغاز به پهن کردن آن کنید. وقتی میزان خمیر به مقدار مناسبی رسید آن را بلند کنید و مرکز خمیر را روی دست قرار داده و با تکان دادن آن سعی کنید تا خمیر را بیشتر باز کنید. این کار باعث می گردد تا مرکز خمیر شما نازک تر و کناره های آن قدری ضخیم تر شوند. حالا می توانید خمیر پیتزا را به ظرف یا قالب مورد نظر انتقال دهید. در صورتی که مایل باشید کناره های نان پیتزا کمی ضخیم تر باشد می توانید آن ها را مانند تصویر زیر به داخل تا بزنید. در این مرحله نان پیتزای شما آماده است تا مواد پیتزا را به سطح آن اضافه کنید. اگر بخواهید خمیر کمی طعم دار باشد می توانید با یک فرچه روی آن کمی روغن زیتون مخلوط شده با پودر سیر بمالید.

نکات مهم تهیه خمیر پیتزا

در قسمت قبل تمام مراحل لازم برای تهیه نان پیتزا را برای شما توضیح دادیم. در این قسمت قصد داریم تا به مهم ترین نکات تهیه خمیر پیتزا بپردازیم تا با مطالعه آن بتوانید نان پیتزای خود را در برترین حالت آن آماده کنید.

  • مهم است که پیتزا به صورت کاملا یکسان پهن شده باشد و حرارت به طور یکسان به آن برسد. اگر از سینی برای پخت پیتزا استفاده می کنید کف آن را کاغذ روغنی که از قبل گرم شده باشد پهن کنید.
  • در رستوران ها دمای فر معمولا تا 450 درجه سانتی گراد گرم می گردد، در حالیکه رسیدن به این دما در فرهای خانگی ممکن نیست. برای همین پیشنهاد سرآشپزها معمولا این است که قبل از قرار دادن خمیر در فر، آن را تا حد ممکن گرم کنید.
  • تا حد امکان از پودر خمیرمایه تازه بهره ببرید.
  • رطوبت خمیر پیتزا باید به میزان کافی باشد، بنابراین اگر حس می کنید خمیر شما قدری خشک شده به آن آب اضافه کنید.
  • به دمای آبی که با آن خمیر را تهیه می کنید دقت داشته باشید و حتما از آب ولرم حدود 40 درجه بهره ببرید.
  • برای پهن کردن خمیر تا حد امکان از وردنه استفاده نکنید و آن را با دست باز کنید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه نان پیتزا

حالا که طرز تهیه و نکات مهم درباره تهیه خمیر پیتزا را یاد گرفتیم، در ادامه مطلب به چند سوال مهم درباره تهیه نان پیتزا در خانه پاسخ می دهیم تا نکته ای از قلم نیفتاده باشد.

راز تهیه نان پیتزای باکیفیت در خانه چیست؟

مهم ترین نکته برای داشتن یک خمیر پیتزای تُرد و خوشمزه در منزل، استفاده از مقدار مناسب آب است. از آنجا که پخت نان پیتزا در منزل زمان بیشتری احتیاج دارد، مهم است که حداقل 50 درصد خمیر پیتزای شما از آب تشکیل شده باشد تا هنگام پخت نان پیتزا خشک نگردد.

هنگام تهیه نان پیتزا از انجام چه کارهایی باید بپرهیزیم؟

در تهیه خمیر پیتزا چندین کار مهم است که انجام ندادن آن ها جزو نبایدهاست. اول از همه حتما باید به خمیر به قدر کافی استراحت بدهید. به علاوه، ورز دادن خمیر یکی از مهم ترین بخش های آماده سازی آن است که نباید فراموش گردد. و بعلاوه هنگام پخت باید به آن موقع کافی بدهیم و عجله نکنیم.

برای تهیه نان پیتزا بهتر است از چه آردی استفاده کنیم؟

معمولا آردی که برای تهیه خمیر پیتزا استفاده می گردد آرد چندمنظوره است. اما در صورتی که می خواهید خمیر شما قدری خاصیت جویدنی تری داشته باشد می توانید از آردهایی که مقدار پروتئین بالاتری دارند نیز بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 8 آبان 1402 بروزرسانی: 8 آبان 1402 گردآورنده: ecods.ir شناسه مطلب: 2441

به "طرز تهیه نان پیتزا با پف عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان پیتزا با پف عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید