طرز تهیه ترشی هفت بیجار گیلانی اصل به 2 روش

به گزارش کد الکترونیک، ترشی هفت بیجار یک ترشی گیلانی لذیذ است. به دلیل برداشت و فراوانی محصولات محلی اعم از بادمجان، گوجه سبز ، فلفل و … مواد ترشی هفت بیجار گیلانی معمولا در فصل تابستان بیشتر یافت می گردد و نوع ساده این ترشی در این فصل تهیه می گردد. شاید برای شما جالب باشد که این ترشی را میتوان تقریبا 1 ساعت بعد از تهیه نیز میل نمود. به همین دلیل ترشی هفت بیجار به ترشی فوری معروف است .در این مطلب 2 روش تهیه اصیل آن را بخوانید.

طرز تهیه ترشی هفت بیجار گیلانی اصل به 2 روش

طرز تهیه ترشی هفت بیجار با گوجه کال فوری

مواد لازم
بادمجان قلمی 5 عدد
فلفل سبز تند 400 گرم
گوجه سبز (گوجه فرنگی نارس) 5 عدد
سبزی معطر (نعناع،پونه، خالواش، چوچاق)200 گرم
سیر1 بوته
آبغوره به میزان لازم
نمک نوک قاشق چایخوری

دستور تهیه ترشی هفت بیجار اصل گیلان

  • جهت تهیه ترشی هفت بیجار ابتدا بادمجان ، گوجه و فلفل سبز را بشویید.
  • بعد از اینکه مواد ذکر شده را شستید اجازه دهید کاملا خشک شوند.
  • سبزی های معطر را بعد از پاک کردن ریز ساطوری کنید .در این مرحله می توانید از دستگاه های خورد کن هم استفاده نمایید.
  • بادمجان ها را نیز ساطوری خورد نموده و سپس این کار را برای فلفل سبز و گوجه تکرار می کنیم.
  • توجه کنید این ترشی بسیار ریز می باشد. پس در خورد کردن مواد ترشی دقت لازم را داشته باشید.
  • سیر را پوست بکنید و با چاقو یا ساطور ریز نمایید.
  • مواد ریز شده را درون ظرفی مناسب ریخته و نمک را اضافه کنید سپس کاملا مخلوط نمایید.
  • مخلوط به دست آمده را درون شیشه ای مناسب بریزید و آبغوره را تا جایی که کاملا مواد ترشی پوشانده گردد بریزید.
  • درب شیشه را محکم ببندید.
  • ترشی شما آماده می باشد. این ترشی خوشمزه را در کنار فسنجان ، باقالاقاتوق و برنج ایرانی میل نمایید .

نکات طلایی

  • اگر سبزی محلی در دسترس نداشتید از سبزی خشک بهره ببرید .
  • اگر ترشی تند مورد پسند شما نیست در تهیه فلفل دقت لازم را داشته باشید و اگر ترشی تند دوست دارد و ترشی شما تند نشد در آخر مقداری فلفل قرمز در ترشی بریزید.
  • مقدار نمک کاملا اختیاری است .

طرز تهیه ترشی هفت بیجار مجلسی زرد رنگ

مواد لازم
گل کلمدو کیلوگرم
بادمجانیک کیلوگرم
هویجیک کیلوگرم
خیاریک کیلوگرم
سیب زمینی ترشیدو عدد
لوبیا سبزیک کیلوگرم
سیر پنج بوته
فلفل سبز تند 250 گرم
فلفل دلمه ای (به رنگ دلخواه) یک عدد
سبزی ترشی شامل ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و گشنیزنیم کیلوگرم
ادویه ترشی هفت بیجار (طرز تهیه در ادامه)به مقدار لازم
سرکه سفیدیک ونیم لیتر

مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص ترشی هفت بیجار

  • پودر گلپر 10 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
  • جوز هندی یک قاشق چای خوری
  • پودر رازیانه یک قاشق چای خوری
  • پودر تخم گشنیز پنج قاشق چای خوری
  • پنج قاشق چای خوری یک قاشق چای خوری
  • پودر زیره سبز دو قاشق چای خوری
  • سبزی خشک (به نسبت برابر مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک) دو قاشق چای خوری

برای تهیه کردن ادویه مخصوص و جادویی این ترشی تمام موارد ذکر شده را داخل مخلوط کن ریخته و آسیاب کنید. سپس ادویه ها را داخل یک تابه روی حرارت ملایم قرار دهید تا تفت بخورند. ادویه آماده است. از آن در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا در مواقع مصرف بهره ببرید.

دستور تهیه ترشی هفت بیجار خوشمزه مجلسی

  1. ابتدا گل کلم را به یاری دست تکه تکه کنید. سپس با دقت لازم با آب و نمک بشویید.
  2. خیار، بادمجان ها، هویج ها، فلفل دلمه ای، سیب زمینی ترشی، فلفل سبز، لوبیا سبز و به را داخل یک لگن ریخته و بشویید. سپس کنار قرارشان دهید تا حسابی خشک شوند. تمام سبزیجات را به جز فلفل سبز به صورت مکعبی یا حلقه ای خرد کنید.
  3. سبزی های ترشی را هم بشویید و بعد از این که کاملا خشک شدند، به صورت ساطوری خرد کنید. (خشک شدن مواد ترشی نکته مهمی است که باید رعایت کنید. در غیر اینصورت ترشی خیلی سریع کپک می زند.)
  4. تمام مواد را داخل یک ظرف عظیم مخلوط نموده و به مقدار دلخواه ادویه و نمک اضافه کنید. سپس بوته های سیر را پوست بگیرید.
  5. یک دبه خشک و تمیز متناسب با مقدار موادتان انتخاب کنید. مواد ترشی را لایه لایه داخل دبه ریخته و روی هر لایه سبزی خشک، حبه سیر و فلفل سبز بریزید. لایه لایه این کار را تکرار کنید تا مواد ترشی تمام شوند. روی سطح ترشی چند عدد فلفل سبز و حبه سیر و سبزی خشک بریزید.
  6. داخل دبه تا جایی که روی مواد را بگیرد سرکه بریزید. توجه کنید که مقدار سرکه باید به اندازه یک بند انگشت روی مواد قرار یک بگیرد.
  7. در دبه را محکم ببندید و در جای خنک و تاریک به مدت ده روز نگهدارید تا حسابی جا بیفتد. نور آفتاب به هیچ وجه نباید به دبه ترشی بخورد.

سخن آخر

ترشی هفت بیجار با اصالتی 150 ساله نزدیک های پاییز منزل هر بیجاری پیدا می گردد. البته این ترشی به خاطر عطر و طعم بی نظیرش که مدیون ادویه مخصوص و جادویی آن است، محبوبیت ویژه ای پیدا نموده و دورچین غذا های بسیاری از ما ایرانی ها است. اگر اهل انداختن ترشی هستید یا حتی اگر دستی در انداختن ترشی ندارید حتما این ترشی را امتحان کنید و نظرات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.

همچنین اگر به ترشی های خانگی علاقه دارید، مطلب طرز تهیه انواع ترشی گل کلم کد الکترونیک را به هیچ عنوان از دست ندهید که عالی است!

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 9 خرداد 1400 بروزرسانی: 9 خرداد 1400 گردآورنده: ecods.ir شناسه مطلب: 1779

به "طرز تهیه ترشی هفت بیجار گیلانی اصل به 2 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی هفت بیجار گیلانی اصل به 2 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید