فرایند فعلی هزینه کرد از جیب اقتصاد برای سیاست باید تغییر کند

به گزارش کد الکترونیک، رئیس اتاق ایران با بیان اینکه در کشور ما تعادلی بین اقتصاد و سیاست وجود ندارد، گفت: امروز در تمام کشورهای توسعه یافته، سیاست به اقتصاد یارانه می دهد، اما در کشور ما روزبه روز یارانه ای که بخش اقتصاد برای سیاست هزینه می نماید، افزون می گردد.

فرایند فعلی هزینه کرد از جیب اقتصاد برای سیاست باید تغییر کند

غلامحسین شافعی، در مراسم تجلیل از صادرنمایندگان نمونه سال 1399 استان خراسان رضوی اضافه نمود: اگر بگوییم صادرنمایندگان نمونه سال جاری، صادرات را با اعمال شاقه انجام دادند، حرفی به گزاف بیان نشده؛ اما در بسکمک از بازی ها اگر قاعده درست نباشد، هرچقدر کوشش کنیم، حکم مشت بر سندان کوبیدن است. شاید از سی سال قبل هرگاه از مسائل سخن می گوییم، حرف تازه ای جز تکرار حرف های قبلی نداریم. بنابراین می توان گفت قواعد دچار مشکل است و این موضوع درباره مسائل مالی ما که صادرات در رأس آن است نیز صدق می نماید.

شافعی با بیان اینکه صادرات نوک پیکان توسعه مالی کشورها به شمار می آید، توضیح داد: متأسفانه در سه سال گذشته حرکت هم زمان سیاست های تجاری و ارزی در کشور ما برعکس بوده و در برهه ای شاهد بودیم که سیاست های تجاری بر سیاست های ارزی سایه افکنده است. امروز جای بسکمک از فعالان حوزه تجارت خارجی در میان صادرنمایندگان نمونه خالی است و علت اصلی آن در همین عدم تعادل سیاست های ارزی و تجاری است.

رئیس اتاق ایران درباره دلایل عدم توسعه به قواره ظرفیت ها در کشورمان، توضیح داد: اگر در برنامه های بلندمدت فلسفه های واقعی مالی موردتوجه قرار نگیرد، به توسعه دست نمی یابیم. امروز نگاه به استاندار در مرکز، نگاهی درآمدی نیست بلکه استانداران تنخواه دار محسوب می شوند.

او ادامه داد: دیوار قطور اختیارات تمرکزیافته در کشور یکی از مسائل امروز ما به شمار می آید که اکنون وقت اصلاح آن فرا رسیده است. در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم و یک بار هم که شده برنامه توسعه باید واقع بینانه تدوین و اجرا گردد.

شافعی تأکید کرد: تا به امروز تدوین برنامه های توسعه به گونه ای بوده که یک نسخه در مرکز صادر و برای همه نقاط کشور ارسال می شد. به عبارت دیگر، تدوین و اجرای برنامه ها به نوعی بوده که انگار نسخه درمان برای همه جغرافیای ایران (به رغم اقتضائات متفاوتش) یکسان است و شرایط سیستان و بلوچستان و گیلان در برنامه های توسعه ای مشابه تصویر و تصور شده است.

رئیس مجلس بخش خصوصی با طرح این سؤال که در این وضعیتی چه توقعی می توان برای بهبود شرایط و اصلاح موانع داشت؟ اظهار کرد: باور داریم که توسعه باید از روستا شروع گردد و برنامه های توسعه منطقه ای نیز باید با توجه به اقتضائات و مزیت ها تدوین شوند. خراسان و هر استان دیگری باید برنامه خود را بدهد و در مرکز، برنامه ها به یکدیگر پیوند بخورند تا در نهایت برنامه ای ملی از مرکز خارج گردد.

شافعی تأکید کرد: مجلس باید این موضوع را مدنظر قرار دهد و ما هم به عنوان مجلس بخش خصوصی می توانیم دستاوردها و داشته های خود را در این زمینه ارائه دهیم.

او در انتها اظهار کرد: از سیاست گذاران می خواهیم که از فعالان حوزه تجارت خارجی، به ویژه صادرنمایندگان نمونه حمایت نمایند و موانع را از پیش پای آن ها بردارند زیرا این افراد قادرند 10 برابر آنچه تا به امروز انجام داده اند، در اداره این مملکت به مسئولان کمک نموده و کمک برسانند.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 7 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1400 گردآورنده: ecods.ir شناسه مطلب: 1721

به "فرایند فعلی هزینه کرد از جیب اقتصاد برای سیاست باید تغییر کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرایند فعلی هزینه کرد از جیب اقتصاد برای سیاست باید تغییر کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید