آیا صفحه نمایش دوگانه قابل رقابت با مدل های تاشو بازار است؟
به گزارش کد الکترونیک، ال جی با عرضه پرچمدار G8X ThinQ با دو صفحه نمایشگر، به دنبال رقابت با مدل های تاشو بازار است.
به گزارش خبرنگار ، بحث ساخت تلفن های هوشمند تاشو از ابتدای سال گذشته به طور جدی مطرح شد و شرکت سامسونگ بیان نمود که به دنبال ساخت اولین مدل تاشو خود است، درواقع ایده تلفن هوشمند تاشو براساس یک صفحه نمایش بزرگ منعطف است، تلفن هوشمندی که کاربرد یک تبلت را نیز دارد و در مواقع لزوم باز شده و به صورت کامل در دسترس است، در دیگر اوقات نیز به صورت تا شده و در اندازه یک تلفن هوشمند عادی، مورد استفاده قرار می گیرد. اما ساخت این نوع صفحه نمایش قابل انعطاف آسان نیست، در حال حاضر سامسونگ و هوآوی مدل های تاشو خود را فراوری نموده اند که سامسونگ تجربه ای نه چندان پیروز داشت و هوآوی نیز به دلیل مسائل نمایشگر مدل میت ایکس را با تاخیر عرضه خواهد نمود. این نشان می دهد که شاید فناوری نمایشگر های تاشو به اندازه کافی به بلوغ نرسیده و سامسونگ و هوآوی در تجاری سازی این نوع محصولات کمی عجله کردند، با این وجود حداقل سامسونگ به سال آینده بسیار امیدوار است و می خواهد چند مدل تاشو مختلف را به بازار عرضه کند. این درحالی است که شرکت موتورولا به تازگی تصاویر مدل تاشو خود را نیز منتشر نموده و قرار است سومین شرکت مطرحی باشد که یک مدل تاشو را به بازار ارائه می دهد.
اما برای داشتن یک صفحه نمایش بزرگ حتما نباید از یک نمایشگر یک پارچه تاشو استفاده کرد، ال جی با طرحی جدید وارد رقابت مدل های تاشو شده و پرچمدار G8X THINQ را با طرحی متفاوت وارد بازار کرد. در حالی که ال جی اعتقاد دارد فراوری نمایشگر های تاشو هنوز جای کار دارد و البته این شرکت در حال حاضر نمی تواند برروی این مدل تلفن های همراه سرمایه گذاری کند، راه کار جایگزین مناسبی را معرفی کرد. یک تلفن هوشمند با دو نمایشگر، ایده ال جی این است. البته این طرح خیلی جدید نیست و از چند سال پیش مورد آنالیز قرار گرفته بود، خود ال جی نیز مدل V50 را با طراحی دو نمایشگر وارد بازار نموده بود، اما مدل G8X THINQ تفاوت هایی دارد که شاید موجب پیروزیت آن گردد.
طراحی دو نمایشگر ال جی یک مزیت بسیار کاربردی دارد و آن هم، قابلیت اتصال و جداسازی نمایشگر دوم در زمان دلخواه است. در واقع مدل G8X THINQ یک تلفن هوشمند معمولی مانند دیگر مدل های بازار بوده که در موقع لزوم، وارد قاب تاشو می گردد و با نمایشگر دوم هماهنگ خواهد شد. ال جی نمایشگر دوم را مانند یک بسته لوازم جانبی ارائه داده و این یک مزیت بسیار مهم است. در این حالت خریدار زمانی که به دو نمایشگر احتیاج دارد از قاب و نمایشگر دوم استفاده می نماید و در حال عادی، تلفن هوشمند خود را بدون هیچ قاب و نمایشگر اضافی، استفاده خواهد نمود.
اما قبل از آن که بخواهیم به دیگر مشخصات و ویژگی های ال جی G8X THINQ بپردازیم، نگاهی کلی به این پرچمدار خواهیم داشت:
- نمایشگر اولد 6.4 اینچ
- اندروید 9
- پردازنده اسنپدراگون 855
- 6 گیگابایت حافظه رم
- دوربین اصلی دوگانه با سنسور های 13 و 12 مگاپیکسل
- دوربین سلفی 32 مگاپیکسل
- حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر
- باتری 4 هزار میلی آمپری با شارژ سریع 21 واتی
طراحی معمولی در حد مدل های بالارده
همانطور که گفته شد پرچمدار ال جی G8X THINQ یک تلفن هوشمند معمولی با امکانات خوب و یک نمایشگر است، اما خریداران می توانند نسخه دو نمایشگره آن را با نام G8X ThinQ Dual Screen خریداری نمایند، در این نسخه یک قاب مجهز به یک نمایشگر 6.4 اینچی اولد درون جعبه خواهد بود، به این ترتیب می توان گوشی را داخل قاب گذاشت و با اتصال به نمایشگر دوم، از یک تلفن هوشمند با دو نمایشگر استفاده کرد. اما خود G8X THINQ مانند دیگر پرچمداران بازار از حاشیه ای باریک به همراه دوربین سلفی درون ناچ قطره ای شکل بهره می برد، همچنین ال جی برای این مدل گواهی های مقاومت در برابر شوک، دما، رطوبت و گرد و غبار را گرفته است. هر دو نمایشگر اصلی و جانبی توسط گلوریا گلس 6 محافظت می شوند، به این ترتیب از نظر مقاومت و استحکام، G8X THINQ در وضع بسیار مناسبی است.
نمایشگر جانبی
نمایشگر جانبی G8X با مدل V50 یک تفاوت اساسی دارد، در مدل V50 رابط اتصال دو نمایشگر یک رابط مغناطیسی بود که در هنگام ارتباط، اتصال به درگاه USb-C را آزاد می گذاشت، اما قاب G8X به درگاه USb-C متصل می گردد و در این حالت درسترسی به این درگاه وجود ندارد. نمایشگر جانبی دقیقا مانند نمایشگر اصلی است و حتی در بالای آن شکاف قطره ای شکل طراحی شده که البته شکاف به معنای وجود یک دوربین سلفی دیگر نیست بلکه بلندگو مکالمه در آن واقع شده است. ال جی این کار را نموده تا تقارن در نمایشگر ها برقرار گردد، به این ترتیب زمانی که گوشی درون قاب قرار می گیرد، هر دو نمایشگر اصلی و جانبی دقیقا به یک شکل هستند و به نظر می رسد دو گوشی G8X THINQ در دو طرف قاب واقع شده است. در پشت نمایشگر قاب یک صفحه شفاف آینه ای شکل با یک نمایشگر کوچک 2.1 اینچی واقع شده است که اطلاعات ساعت، اعلان ها و مقدار باتری را نشان می دهد. (تصویر زیر)
صفحه نمایش جانبی بدون باتری است به همین دلیل هر دو نمایشگر از یک باتری تامین می شوند و این موجب کاهش زمان عمر باتری خواهد شد. در حالت اتصال، برای شارژ به دلیل اشغال بودن درگاه USb-C باید از شارژ وایرلس یا تبدیل آداپتور موجود در جعبه استفاده کرد. لولا قاب نمایشگر جانبی کیفیت بسیار بالایی دارد و مستحکم است، به راحتی می توان دو نمایشگر را در زاویه های مختلف به صورت ثابت در دست گرفت، زاویه لولا حتی بیش از 180 درجه نیز خم می گردد.
رابط کاربری هماهنگ با نمایشگر دوگانه
ال جی رابط کاربری پرچمدار جدید خود را بسیار روان و شناور طراحی نموده و کار با آن لذت بخش است، در هنگام اتصال دو نمایشگر، منو مخصوصی به نمایش در می آید که تمامی عملکرد های دو نمایشگر در آن قابل کنترل است، صفحه نمایش دوم دارای یک منو کشویی است که بسیاری از دسترسی ها مانند مقدار نور این صفحه نمایش، ابزارک ها و دسترسی های آن با این منو قابل تنظیم است.
گوشی به صورت همزمان از وظایف چند عملکردی پشتیبانی می نماید، می توان از دو نمایشگر به صورت جداگانه استفاده کرد، برنامه هایی مانند ویرایش ویدئو، مرورگر، پیغام رسان، ویرایشگر اسناد و مسیریابی، همگی به صورت جداگانه در کنار برنامه های صفحه اصلی قابل اجرا هستند. همچنین در حالت Wide view، هر دو نمایشگر به صورت یک پارچه یک برنامه را نمایش می دهند، البته این وضعیت به دلیل فاصله 15 میلی متری بین دو صفحه نمایش، زیاد جالب نیست. نمایشگر گوشی، (صفحه نمایش سمت راست) نمایشگر اصلی صفحه دوکگانه محسوب می گردد که البته این حالت را می توان تغییر داد.
ال جی برای بهبود تجربه گیمینگ، قابلیت استفاده از نمایشگر دوم به عنوان یک دسته بازی را نیز فراهم نموده است، با انتخاب گزینه مورد نظر، صفحه نمایش دوم به یک گیم پد تبدیل می گردد و گوشی اصلی آن را به عنوان یک دسته بازی بلوتوثی شناسایی می نماید. در این حالت تمام بازی های اندرویدی که از دسته بازی پشتیبانی می نمایند را به آسانی و بسیار روان می توان اجرا و بازی کرد، تجربه استفاده از گیم پد نیز بسیار خوشایند و لذت بخش است.
سخت افزار، پرچمدار پر قدرت
ال جی G8X THINQ از نظر قدرت چیزی کم ندارد، این مدل به راحتی تمامی نرم افزار ها را اجرا می نماید و از پس حالت چند وظیفه ای با دو نمایشگر نیز برمی آید. بازی های مختلف با کیفیت HD و با استفاده از گیم پد دستی بدون وقفه و افت کیفیت قابل اجرا هستند. اسنپدراگون 855 به همراه 6 گیگابایت حافظه رم، تمامی احتیاج های کاربران را رفع خواهد نمود.
عملکرد دوربین دوگانه با سنسور های 12 مگاپیکسلی عریض و 13 مگاپیکسلی فوق عریض نیز قابل تحسین است، دوربین 12 مگاپیکسلی تصاویر بسیار با کیفیت، با جزئیات بالا، رنگ بندی مناسب و مطلوب را ارائه می دهد. دوربین 13 مگاپیکسلی نیز با سنسور فوق عریض، زاویه تصویری بسیار بالایی دارد و کنتراست بسیار مناسبی در روز و حتی شب ارائه می دهد. البته ال جی G8X THINQ از نظر سخت افزار و کیفیت دوربین، بهترین نیست، اما چیزی از بهترین های بازار کم ندارد.
نتایج آزمایش های اجرا شده برای عملکرد باتری این محصول نیز قابل توجه است، باتری 4 هزار میلی آمپری بدون اتصال به نمایشگر دوم زمان زیادی شارژ نگه می دارد، طبق آزمایش ها در حالت وب گردی 14 ساعت و در حالت تماشا ویدئو 18 ساعت می توان از این پرچمدار استفاده کرد. اتصال به نمایشگر دوم حدود 20 تا 30 درصد مقدار عمرباتری را کاهش می دهد که این مورد نیز طبیعی است.
سامسونگ در پی فراوری گلکسی فولد 2، دومین مدل تاشو سامسونگ چه ویژگی هایی دارد؟
جمع بندی
ال جی G8X THINQ یک پرچمدار با کیفیت است که می تواند به افزایش فروش این شرکت یاری کند، این مدل در حالت دو نمایشگر عملکردی کم نقص دارد و به خصوص ویژگی چند وظیفه ای آن به خوبی بهینه شده و قابل استفاده است. اما خود گوشی در بخش دوربین کمی از پرچمداران مطرح بازار فاصله دارد، اما عملکرد آن در بخش باتری بسیار مطلوب است. این مدل با قیمت مناسب 700 دلار از ابتدای ماه نوامبر به بازار آمده و طبق گزارش ها، فروش خوبی دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان