3 طرز تهیه دمنوش خرمالو با میوه، برگ و کلاهک خرمالو

به گزارش کد الکترونیک، دمنوش خرمالو یکی از نوشیدنی های مقوی و پرخاصیته که با طبع گرم و ملایمی که داره، می تونه به خاطر توی روزهای سرد پاییز و زمستون، به تقویت سیستم ایمنی و آرامش اعصاب یاری کنه. هم با کلاهک، هم با برگ خرمالو و هم با خود میوه خرمالو (یا برگه یا چپیس خرمالو) می تونین دمنوش درست کنید. توی این مقاله از در ما طرز تهیه دمنوش خرمالو به چند روش رو به شما یاد می دیم.

3 طرز تهیه دمنوش خرمالو با میوه، برگ و کلاهک خرمالو

طرز تهیه دمنوش خرمالو در یک نگاه

برای تهیه دمنوش خرمالو، خرمالوی رسیده رو پوست بگیرین و خرد یا له کنین؛ یا اگه چیپس خرمالو دارین، مستقیم داخل قوری بندازین. دو لیوان آب، چوب دارچین، زنجبیل تازه و چند دونه فلفل سیاه هم اضافه کنین. مواد رو روی حرارت میانه بجوشونین و بعد از قل قل، شعله رو کم کنین تا حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم دم بکشه. وقتی دمنوش جا افتاد، از صافی ردش کنین و داخل فنجون بریزین. در صورت تمایل، دمنوش رو با عسل یا نبات شیرینش کنین و نوش جان!

شما می تونین اندازه مواد اولیه، جزییات و روش تهیه دمنوش خرمالو رو توی این مقاله بخونین.

مواد اولیه برای تهیه دمنوش خرمالو

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
خرمالو رسیده1 عدد (یا 7 عدد چیپس خرمالو)
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار
چوب دارچین1 تکه (یا نصف قاشق چای خوری پودر دارچین)
زنجبیل تازه1 تکه کوچک (یا 1/4 چای خوری پودر زنجبیل)
عسل یا نباتبه اندازه دلخواه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 2 تا 3 دقیقه

مدت زمان آماده سازی دمنوش خرمالو: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه دمنوش خرمالو

این دمنوش تقویتی با خرمالو رو می تونین به راحتی و در کمترین زمان با خرمالو تازه یا چیپس خرمالو () درست کنین.

مرحله اول: خرمالو رو آماده کنین

برای تهیه دمنوش خرمالو، اول از همه بهتره خرمالوی رسیده تون رو پوست بگیرین و به چند تکه کوچیک تقسیم کنین. اگه خیلی نرم باشه، می تونین اون ها رو له کنین. اگر هم چپیس خرمالو استفاده می کنید، فقط چیپس ها را توی قوری بندازین.

داخل یه قوری یا قابلمه کوچیک، دو لیوان آب بریزین و خرمالوهای خردشده یا چیپس ها را اضافه کنین. سپس یه تکه چوب دارچین، یه برش نازک زنجبیل تازه و چند دونه فلفل سیاه (اگه طبع تون باهاش سازگاره) هم به ترکیب اضافه کنین.

انواع ادویه معطر غذا رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله دوم: مواد دمنوش رو بجوشونین

قوری یا قابلمه رو روی حرارت میانه قرار بدین تا آب به جوش بیاد. وقتی آغاز به قل قل کرد، شعله رو کم کنین و اجازه بدین مواد حدود 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم بجوشن تا عصاره ها و عطرهاشون آزاد بشه. در این مدت، می تونین در قوری رو نیمه باز بذارین تا بخار اضافی خارج بشه و طعم ها بهتر ترکیب بشن.

مرحله آخر: دمنوش خرمالو رو سرو کنین

بعد از اینکه دمنوش خوب جا افتاد، اون رو از صافی رد کنین تا بافت های میوه و ادویه جدا بشن. حالا دمنوش صاف شده رو داخل فنجون بریزین و اگه دوست دارین، با کمی عسل یا نبات شیرینش کنین. نوش جان!

برای خرید انواع ، عسل باکیفیت و نبات از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مواد لازم برای دمنوش کلاهک خرمالو

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
کلاهک سبزرنگ خرمالو8 عدد
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار
نبات یا عسلبه اندازه دلخواه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 2 تا 3 دقیقه

مدت زمان آماده سازی دمنوش خرمالو: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه کلاهک خرمالو

برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و می تونین با برگ یا گلاهک های خرمالو، دمنوش درست کنین.

مرحله اول: کلاهک ها رو جدا کنین

برای آغاز طرز تهیه دمنوش کلاهک خرمالو، کلاهک های خرمالو رو جدا کنین. این قسمت چوبی و خشک که بالای میوه قرار داره، معمولاً دور ریخته می شه، اما در طب سنتی برای تهیه دمنوش ازش استفاده می شه. بهتره از کلاهک هایی استفاده کنین که سالم، تمیز و بدون کپک یا ترک خوردگی باشن.

مرحله دوم: تلخی کلاهک های خرمالو رو بگیرین

اگه از کلاهک تازه استفاده می کنین، اول اون ها رو حدود یک دقیقه در آب جوش بجوشونین. این کار باعث می شه آلودگی های احتمالی از بین بره و طعم ناخوشایند یا تلخی حذف بشه. بعد از جوشوندن، کلاهک ها رو با آب سرد آبکشی کنین و کنار بذارین.

مرحله سوم: کلاهک ها رو بجوشونین

حالا حدود 8 عدد از این کلاهک ها رو داخل قوری یا قابلمه کوچیک بریزین. یک لیوان آب جوش بهش اضافه کنین و قوری رو روی حرارت ملایم قرار بدین. اجازه بدین دمنوش حدود 10 تا 15 دقیقه دم بکشه تا عصاره چوبی و معطر کلاهک ها آزاد بشه.

مرحله چهارم: کلاهک های خرمالو رو دم کنین

در این مدت، می تونین درب قوری رو نیمه باز بذارین تا بخار اضافی خارج بشه و طعم ها بهتر ترکیب بشن. اگه بخواین طعم دمنوش قوی تر بشه، می تونین زمان دم آوری رو کمی بیشتر کنین یا تعداد کلاهک ها رو افزایش بدین.

مرحله پنجم: دمنوش کلاهک خرمالو رو سرو کنین

بعد از دم کشیدن، دمنوش رو از صافی رد کنین تا بافت های چوبی جدا بشن. حالا دمنوش صاف شده رو داخل فنجون بریزین و در صورت تمایل با کمی عسل یا نبات شیرینش کنین. این دمنوش یه نوشیدنی گرم، آرامش بخش و ضدالتهابه که برای روزهای سرد پاییز و زمستون خیلی مناسبه.

طرز تهیه دمنوش برگ خرمالو

برای تهیه دمنوش برگ خرمالو، می تونین از برگ های تازه یا خشک شده خرمالو استفاده کنین. برگ ها باید تمیز، بدون لکه و از درخت سالم چیده شده باشن. اگه برگ ها تازه ان، بعد از شست وشو اجازه بدین کاملاً خشک بشن و بعد خردشون کنین. حدود یک قاشق مرباخوری برگ خشک یا چند برگ تازه رو داخل قوری بریزین و 2 لیوان آب جوش بهش اضافه کنین.

قوری رو روی حرارت ملایم بذارین و اجازه بدین دمنوش حدود 10 تا 15 دقیقه دم بکشه تا عصاره برگ ها آزاد بشه. بعد از دم کشیدن، دمنوش رو صاف کنین، داخل فنجون بریزین و در صورت تمایل با کمی عسل یا نبات شیرینش کنین؛ این دمنوش طبع گرم داره و برای فصل سرما، حساسیت های فصلی و تقویت بدن بسیار مفیده.

نکات مهم در طرز تهیه دمنوش خرمالو

  • از خرمالوهای کاملاً رسیده، شیرین و بدون گسی استفاده کنین. خرمالوی نیمه رس یا گس، طعم دمنوش خرمالو رو تلخ و گس می کنه.
  • اگه دوست داشتین، می تونین این دمنوش ها رو همراه با چای سیاه (روش دم کردن چای سیاه) یا چای سبز (روش دم کردن چای سبز) دم کنین تا طعمش متنوع تر بشه.
  • ترکیب دمنوش خرمالو با دارچین، میخک، گل محمدی یا هل هم اون رو خوش عطرتر و هم پرخاصیت تر می کنه.
  • دمنوش خرمالو بهتره با حرارت ملایم و در مدت زمان 15 تا 20 دقیقه دم بکشه. جوشاندن شدید باعث از بین رفتن بخشی از خواص و عطر طبیعی میوه می شه.
  • اگه اندازه بیشتری دمنوش تهیه کردین، می تونین اون رو در بطری شیشه ای در یخچال نگه دارین و در عرض 24 ساعت مصرف کنین. برای مصرف مجدد، فقط کمی گرمش کنین و احتیاجی به جوشوندن نیست.
  • دمنوش برگ، کلاهک یا خود خرمالو رو بیش از 24 ساعت نگه ندارین چون سمی می شه و ممکنه باعث مسمومیت بشه.

سوالات متداول درباره دمنوش خرمالو با برگ،کلاهک و میوه

خواص دمنوش خرمالو چیست؟

  • تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل سرما؛
  • کاهش التهاب و یاری به تسکین دردهای مزمن؛
  • تنظیم فشار خون و کاهش کلسترول بد؛
  • بهبود گوارش، کاهش نفخ و یبوست؛
  • آرامش بخش و کاهش استرس؛
  • سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین A و C؛
  • یاری به سلامت پوست و کاهش چین وچروک؛
  • مناسب برای افراد با طبع سرد و حساسیت فصلی؛
  • یاری به کنترل قند خون (در صورت ترکیب با دارچین و زنجبیل).

عوارض دمنوش خرمالو چیست؟

  • مصرف زیاد دمنوش خرمالو ممکنه باعث افزایش قند خون یا یبوست بشه، به ویژه در افراد با مزاج گرم یا دارای مسائل گوارشی.
  • برای بچه ها، زنان باردار یا افراد با بیماری خاص، بهتره با مشورت پزشک مصرف بشه.

طبع دمنوش خرمالو در طب سنتی چیست؟

خرمالو جزو میوه های با طبع گرم و تر شناخته می شه. دمنوش تهیه شده از میوه، برگ یا حتی کلاهک خرمالو هم همین ویژگی رو داره. این دمنوش برای افراد با مزاج سرد یا در فصل های سرد سال بسیار مناسبه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 2 آبان 1404 بروزرسانی: 2 آبان 1404 گردآورنده: ecods.ir شناسه مطلب: 2594

به "3 طرز تهیه دمنوش خرمالو با میوه، برگ و کلاهک خرمالو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 طرز تهیه دمنوش خرمالو با میوه، برگ و کلاهک خرمالو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید