طرز تهیه مربا شاه توت خوش رنگ و غلیظ
به گزارش کد الکترونیک، اگر در پی تهیه یک مربای متفاوت، خوش رنگ و خوشمزه می شد که طعم ملس تری هم نسبت به مرباهای دیگر مثل مربا توت فرنگی، مربای انجیر سیاه یا مربای هویج داشته باشد، باید مربا شاه توت را امتحان کنید. این مربای خوشمزه، در فصل بهار و تابستان با میوه شاه توت قابل تهیه است. در این مطلب، طرز تهیه مربا شاه توت را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه مربا شاه توت
- شاه توت 2 کیلوگرم
- شکر سفید 2 کیلوگرم
- آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربا شاه توت
مرحله اول: شستن شاه توت ها
اولین مرحله از طرز تهیه مربا شاه توت، با شستن و آماده سازی شاه توت ها آغاز می گردد.
از آنجایی که شاه توت میوه ای است که بافت بسیار نرمی دارد و زود له می گردد، بسیاری شستن این میوه را چالشی اساسی می دانند. با این حال، شستن شاه توت بسیار ساده است. کافی است تا شاه توت ها را در یک کاسه مناسب پر از آب سرد بریزید و با دست اندکی تکان بدهید. سپس شاه توت ها را با یک آبکش، از داخل کاسه جمع کنید تا گل و لای یا برگ های احتمالی موجود در شاه توت ها، کف کاسه جمع گردد.
شاه توت ها را یکی دو بار دیگر آبش کنید تا مرحله شستشوی شاتوت های شما به خاتمه برسد و آماده پخت گردد.
اجازه بدهید تا شاه توت ها در آبکش بمانند تا آب اضافه آن ها خارج گردد.
مرحله دوم: اضافه کردن شکر به شاه توت ها
پس از اینکه آب اضافه شاه توت ها خارج شد، آن ها را در یک قابلمه مناسب بریزید. توجه داشته باشید که اگر قابلمه کوچک باشد، شربت شاه توت شما در هنگام پختن سر می رود. پس حتما قابلمه مناسب را انتخاب کنید.
حالا روی شاه توت ها شکر سفید بریزید و مخلوط شاه توت ها و شکر را فقط به اندازه ای تکان بدهید که شکرها لابه لای شاه توت ها را بپوشاند. بهتر است در هنگام هم زدن مراقب باشید که شاه توت ها له نشوند و آب این میوه خارج نگردد.
حالا در قابلمه را گذاشته و اجازه بدهید مخلوط شاه توت و شکر به مدت یک شب تا صبح (7 ساعت) در یخچال بماند تا آب بیندازد.
مرحله سوم: پختن شربت شاه توت
بعد از گذشت تقریبا 8 ساعت، وقتی مخلوط شاه توت و شکر خود را از یخچال خارج کنید، می بینید که به خوبی آب انداخته است و آماده پختن است.
حالا قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید. صبر کنید تا آب موجود در قابلمه به جوش بیاید و دانه های شکر را در خود حل نماید. بعلاوه در این مرحله ممکن است روی مربای شما مقداری کف جمع گردد که می توانید آن را با یک قاشق -ترجیحا قاشق چوبی- بگیرید.
نکته: اگر مخلوط شاه توت و شکر شما به اندازه کافی آب نینداخته بود، می توانید از 2 تا 3 لیوان آب هم دمای محیط بهره ببرید.
پس از جوشیدن آب، آب لیمو را هم اضافه نموده و حرارت را کم کنید. اجازه بدهید تا مربا کم کم بپزد و با کم شدن حجم آب موجود در قابلمه، به اصطلاح قوام بیاید. برای جلوگیری از سر رفتن مربا، می توانید یک قاشق چوبی را در آن قرار بدهید.
پس از اینکه مربا به غلظت مورد نظر رسید، مربا را از روی حرارت بردارید.
نکات تکمیلی در طرز تهیه مربا شاه توت
در این مطلب با طرز تهیه مربا شاه توت خوشمزه و خوش رنگ آشنا شدیم. این مربا هم مثل همانند مرباهای ایرانی دیگر مثل مربای بالنگ و مربای به، بسیار آسان تهیه می گردد. در ادامه، نکات تکمیلی در طرز تهیه مربای شاتوت یا همان توت سیاه را با هم آنالیز می کنیم.
راه شکرک نزدن مربا شاه توت و خوش رنگ ماندن آن
معضل بسیاری از افراد در هنگام تهیه مربا خانگی، این است که مربای آن ها خیلی زود شکرک می زند. اضافه کردن آب لیمو یا جوهر لیمو، دو فایده مهم برای مربای شاه توت شما دارد. اول اینکه به حفظ رنگ بنفش آن یاری می نماید، و دوم اینکه مانع از شکرک زدن مربا می گردد. البته برای جلوگیری از شکرک زدن، روش نگهداری از مربا هم مهم است.
بعلاوه توجه داشته باشید که بیش از حد پختن یا ته گرفتن مربا شاه توت، باعث تغییر و قهوه ای شدن رنگ آن می گردد.
روش نگهداری از مربا شاه توت در یخچال و فریزر
پس از اینکه مربای شما پخت، اجازه بدهید تا به صورت کامل از حرارت بیفتد و در دمای محیط خنک گردد. سپس مربا را در شیشه های تمیز و کاملا خشک بریزید. توجه داشته باشید که اگر شیشه مورد نظر خیس باشد، امکان خراب شدن و شکرک زدن مربا بیشتر می گردد. سپس برای مصرف هر روزه، مرباها را به صورت در بسته در یخچال نگهداری کنید. برای استفاده های طولانی تر، می توانید مرباها را در فریزر بگذارید. با این حال، باید توجه داشته باشید که حتما از ظرف های مخصوص فریزر بهره ببرید تا ظرف شیشه ای مربای شما در اثر کاهش دما ترک نخورد و نشکند.
طرز تهیه مارمالاد شاه توت
اگر دوست دارید به جای مربا شاه توت مارمالاد این میوه را تهیه کنید، کار بسیار آسانی در پیش دارید. کافی است که صبر کنید تا مربای شما پخته و به غلظت دلخواه برسد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید تا قدری از حرارت بیفتد. سپس می توانید آن را با گوشت کوب برقی یا غذاساز پوره کنید تا یک مارمالاد شاه توت فوری داشته باشید.
روش پختن شربت شاه توت هم مانند پختن دیگر انواع شربت های ایرانی مثل است. یعنی برای پختن این شربت، به ازای هر یک کیلو میوه مورد نظر (شاه توت) به دو برابر، یعنی دو کیلوگرم شکر سفید نیاز دارید.
نحوه مشخص ملس بودن یا شیرین بودن مربای شاه توت
ملس بودن یا شیرین بودن مربای شاه توت شما، به اندازه شکری که استفاده می کنید، بستگی دارد. چنانچه دوست دارید مربای شما شیرینی کمتری داشته باشد و طعم آن به ملسی بزند، اندازه شکر را به 1.5 کیلوگرم کاهش بدهید. بعلاوه چنانچه شاه توت های شما کاملا رسیده و شیرین هستند، باز در اندازه شکر توجه داشته باشید.
از طرف دیگر، اگر دوست دارید مربای شما کاملا شیرین باشد، یا از شاه توت های نرسیده و کال استفاده می کنید، می توانید اندازه شکر سفید را به 2.5 کیلوگرم افزایش بدهید.
منبع: کتاب کاله