درمان قوز پشت با چند حرکت ساده در خانه
به گزارش کد الکترونیک، وب سایت مینت: برای درمان قوز پشت گزینه های متعددی مانند حرکات ورزشی اصلاحی، جراحی و... وجود دارد. اینکه کدام شیوه مناسب حال شما است به شدت ناهنجاری بستگی خواهد داشت. در این میان، ورزش های اصلاحی راه حلی مناسب و تاثیرگذار هستند. برای این منظور ضروری است حرکات تحت نظر متخصص آموزش داده گردد. یادگیری تمرینات بسیار راحت بوده و می توانید در منزل آن ها را انجام دهید. نکته مهم در حرکات ورزشی این است که آن ها را در مدت زمان طولانی و به طور مداوم و البته صحیح انجام دهید. بیماران زیادی از این طریق درمان شده اند.
چرا به قوز پشت مبتلا می شویم؟
درمان قوز پشت با توجه به علت بروز آن انجام خواهد شد. دلایل متعددی برای بروز این ناهنجاری وجود دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
شرایط بد بدنی (پوسچر نامناسب):
بسیاری از بچه ها و نوجوانان به علت شرایط بد بدنی به این عارضه مبتلا می شوند. بسیاری از آن ها هنگام کار با کامپیوتر، بیش از حد طبیعی به سمت جلو خم می شوند. این امر در طولانی مدت، منجر به تغییر شکل ستون مهره ها در این ناحیه خواهد شد. بعلاوه حمل کوله پشتی های سنگین در طولانی مدت سبب کیفوز می گردد. در این شرایط انجام حرکات اصلاحی می تواند بسیار یاری کننده باشد.آسیب های ستون فقرات:
بعضی از آسیب های ستون فقرات، مانند شکستگی ها، می توانند به ستون فقرات آسیب برسانند و انحنای آن را تحت تاثیر قرار دهند.سرطان در ستون فقرات:
سرطان در ستون فقرات می تواند مهره ها را ضعیف نموده و آن ها را مستعد شکستگی کند. شیمی درمانی پرتودرمانی نیز می تواند منجر به ضعیف شدن استخوان ها شوند.نقص هنگام تولد:
استخوان های ستون فقرات که قبل از تولد به درستی رشد ننموده اند، می توانند باعث کیفوز شوند.سندرم کیفوز در بچه ها:
سندرم کیفوز در بچه ها می تواند با سندرم های خاصی مانند سندرم Ehlers-Danlos و سندرم مارفان همراه باشد.درمان قوز پشت با حرکات ورزشی
درمان قوز پشت با حرکات ورزشی به عنوان یکی از ایمن ترین راه ها نه تنها برای حل این مشکل بلکه مشکلاتی مانند قوز کمر و گودی کمر است. برای این منظور تمرینات متعددی وجود دارد که می توانید آن ها را به صورت ایستاده، نشسته و خوابیده انجام دهید.
حرکت پل باسن
برای انجام آن کافی است به پشت بر روی مت بخوابید. پا ها را با زاویه نود از زانو خم کنید، کف پا در تماس کامل با مت (تشک ورزشی) واقع شده است، پاشنه پا را کمی با باسن نزدیک کنید. فاصله پا ها به میزان عرض لگن است. شکم را به سمت داخل منقبض نموده و بدن را از باسن به بالا بکشید، تا جایی بالا بروید که زانو، لگن و سرشانه ها در یک خط راست قرار بگیرند. برای لحظاتی در این شرایط بمانید و سپس از ناحیه بالاتنه به سمت مت (رو به پایین) حرکت کنید.
حرکت برد داگ
حرکت برد داگ از دیگر تمرینات ساده و موثری است که می تواند در درمان قوز پشت موثر باشد. برای این منظور ضروری است در حالت میز (چهار دست و پا) قرار بگیرید. دست ها در راستای شانه قرار دارند، اما در ناحیه آرنج قفل نیستند، پا ها نیز از زانو خم شده و در زاویه 90 درجه قرار دارند. ران دقیقا در در راستای لگن است. بدن باید کاملا شکل میز را به خود بگیرد. دست و پا های شما مانند پایه های میزی هستند که در تناسب و هماهنگی کامل قرار دارند.
حالا یک دست را تا ارتفاع شانه و به صورت کشیده بالا بیاورید. بدون اینکه لگن منحرف گردد و یا زوایای عضلات بدن تغییر کند، پای مخالف را از زمین بلند نموده و به صورت کاملا کشیده در امتداد باسن قرار دهید. پا را بیش از این اندازه بالا نبرید، چون باعث آسیب کمر خواهد شد. برای لحظاتی در این حالت بمانید و سپس حرکت را با دست و پای مخالف انجام دهید. چنانچه از زانو درد رنج می برید، می توانید بالشتی کوچک زیر زانو قرار دهید.
از دیگر حرکات ورزشی که برای درمان قوز پشت موثر است می توان به حرکت سوپرمن، حرکت کبری، کشش سینه و کمر، حرکت صد، پلانک از پهلو، حرکت دست ها به صورت I- Y- T و حرکت زیر بغل با هالتر خم اشاره نمود.
کشش عضلات شانه و پشت
صاف بایستید و شانه ها را رو به عقب ببرید، تصور کنید یک مداد بین هر دو شانه شما از عقب واقع شده است و باید آن را محکم نگه دارید. 10 ثانیه در این موقعیت بمانید. می توانید این حرکت را 3 الی 4 بار در روز و هر بار با 10 تکرار انجام دهید.
اسلاید دست روی دیوار
پشت به دیوار بایستید و به طور کامل به دیوار تکیه دهید، سپس دست ها را بالا آورده و در حالی که شانه ها و پشت با دیوار در تماس هستند، آرنج ها را در زاویه 90 درجه قرار دهید، سپس دست ها را بالا ببرید، دقت کنید دست نباید از دیوار جدا گردد. سپس به موقعیت آغاز برگردید، این حرکت را 3 ست با 15 تکرار انجام دهید. می توانید در طول روز چند بار این حرکت را انجام دهید.
کشش عضلات سینه و جلو شانه
بین چهارچوب درب قرار بگیرید، پای راست را جلوتر قرار دهید و دست ها را در حالی که از آرنج تازاویه 90 درجه خم شده اند؛ در اطراف چهارچوب درب قرار دهید و رو به جلو اندازهی خودتان را حرکت دهید. چند ثانیه در این حالت بمانید و مجدداً حرکت را تکرار کنید.
پ
منبع: برترین ها