آئین نامه صنعت چاپ مربوط به 50 سال پیش است، چاپخانه ها فقط بروشور و کاتالوگ منتشر می نمایند
به گزارش کد الکترونیک، رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی گفت: طبق اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته 95 هزار تن کالای صنعت چاپ به کشور وارد شده و برنامه ای نیز برای فراوری وجود ندارد.
جهت دریافت مشاوره خدمات قیمت طراحی کاتالوگ از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
علی مغانی در گفت وگو با خبرنگار کد الکترونیک در مشهد مقدس با اشاره به اینکه آئین نامه صنعت چاپ کشور قریب به 50 سال است که بازنگری نشده گفت: در زمانی که این آئین نامه مصوب شده، چاپ دیجیتال وجود نداشته اما در حال حاضر تمامی افراد به سیستم دیجیتال دسترسی دارند و هزاران رسانه ایجاد شده که نظارتی بر آنها نیست.
وی اضافه کرد: کنترل رسانه مکتوب به تنهایی معنا ندارد و اگر کنترل و نظارتی وجود دارد باید برای همه اجرا گردد اما در حال حاضر در اتحادیه چاپخانه داران برای هر اثری باید قبل و بعد از چاپ، مجوز مربوطه را اخذ کنیم در حالی که اتحادیه تایپ و تکثیر همین کارها را با استفاده از سیستم دیجیتال و بدون مجوز انجام می دهد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی با اشاره به اینکه این مسائل سبب ایجاد تداخل صنفی شده توضیح داد: ما برای چاپ یک کارت ویزیت مجوز بگیریم و از طرف دیگر دریافت پروانه کار نیز نیازمند سابقه کار و صلاحیت است در حالی که همین فرایند در اتحادیه تایپ و تکثیر بدون مجوز و به سرعت انجام می گردد.
مغانی درباره اُفت میزان چاپ کتاب در سال های اخیر گفت: به طور کلی نشر مکتوب افت فاحشی داشته؛ در 50 سال گذشته تمام توان کار چاپخانه ها به چاپ کتاب و مجله اختصاص داشت اما الان اکثراً به انتشار بروشور و کاتالوگ های تجاری می پردازند و تنها 15 درصد ظرفیت چاپخانه ها به چاپ کتاب و مجله اختصاص دارد.
وی اضافه کرد: تیراژ بعضی کتاب ها از 50 هزار به 1000 جلد رسیده و همچنین روزنامه ها نیز کاهش تیراژ داشته اند به طور کلی نشر مکتوب با افت قابل توجهی روبه رو است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی با اشاره به مسائل پیچیدگی بوروکراسی اداری در صنعت چاپ و نشر گفت: صنعت چاپ و نشر به عنوان یک مقوله فرهنگی و صنعتی به طور مشترک زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته که این مسئله تاثیر مثبتی نداشته است.
مغانی اعلام کرد: اداره ارشاد برای حوزه چاپ و نشر بودجه و برنامه ای ندارد و فقط یک نهاد بازدارنده در عرصه صدور مجوز است و هیچگونه حمایتی از صنعت چاپ توسط این نهاد انجام نمی گردد.
وی با اشاره به اینکه قوانین آئین نامه 50 سال پیش دیگر کاربردی ندارد، اضافه کرد: طبق قوانین آئین نامه ما باید برای خرید ماشین آلات صنعتی از اداره فرهنگ و ارشاد مجوز بگیریم و شناسنامه برای کالا صادر گردد در حالی این اداره باید فقط نقش نظارتی بر محتوای آثار داشته و مسائل مربوطه به نوسازی قطعات توسط سازمان صنعت و معدن و تجارت پیگیری گردد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی در خصوص واردات کالاهای مرتبط با صنعت چاپ به کشور توضیح داد: ما در کشور به سمت فراوری قطعات و کالاهای مرتبط با صنعت چاپ حرکت نکردیم و با توجه به نرخ بالای بهره تسهیلات بانکی و هزینه هایی نظیر مالیات، استهلاک، بیمه و غیره که به فراوریکنندگان تحمیل می گردد، امکان سرمایه گذاری وجود ندارد.
مغانی توضیح داد: طبق اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته 95 هزار تن کالای صنعت چاپ به کشور وارد شده و برنامه ای نیز برای فراوری وجود ندارد ضمن اینکه هیچ صنعتی 128 درصد سود ندارد و در نتیجه هزینه های سربار مذکور سبب ورشکستگی صنایع می گردد که نیازمند حمایت دولتی است.
منبع: تسنیم