ناهنجاری کروموزمی، عامل نیمی از سقط ها

به گزارش کد الکترونیک، بعضی خانم ها تصورات غلطی در خصوص سقط دارند؛ مثلا عقیده دارند چون شب قبل از سقط به مدت طولانی پیاده روی نموده اند، این پیاده روی زیاد موجب افتادن بچه یا سقط شده است اما درواقع این طور نیست.همان طور که می دانید، سقط علل مختلفی دارد که معمولا دلیل آن با یکی دو بار سقط آنالیز نمی گردد. یعنی در اثر اتفاق افتادن سقط برای بار اول پزشکان در پی دلیل آن نمی گردند. حتی دو بار سقط هم نیازی به آنالیز ندارد. اما اگر سن خانمی بالای 35 سال باشد و سابقه مسائل ناباروری در خانواده او باشد، از سقط دوم به بعد دلیل سقط باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

ناهنجاری کروموزمی، عامل نیمی از سقط ها

ناهنجاری کروموزمی، عامل نیمی از سقط ها

نویسنده:دکتر شهرزاد زاده مدرس متخصص زنان و زایمان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

بعضی خانم ها تصورات غلطی در خصوص سقط دارند؛ مثلا عقیده دارند چون شب قبل از سقط به مدت طولانی پیاده روی نموده اند، این پیاده روی زیاد موجب افتادن بچه یا سقط شده است اما درواقع این طور نیست.

همان طور که می دانید، سقط علل مختلفی دارد که معمولا دلیل آن با یکی دو بار سقط آنالیز نمی گردد. یعنی در اثر اتفاق افتادن سقط برای بار اول پزشکان در پی دلیل آن نمی گردند. حتی دو بار سقط هم نیازی به آنالیز ندارد. اما اگر سن خانمی بالای 35 سال باشد و سابقه مسائل ناباروری در خانواده او باشد، از سقط دوم به بعد دلیل سقط باید مورد ارزیابی قرار گیرد. اما در زنانی که سن آنها پایین تر است، از سقط سوم به بعد باید در پی دلیل و برطرف آن بود. علل سقط بسیار گوناگون است و از جمله می توان به افزایش سن اشاره نمود. افزایش سن مهم ترین عامل خطر افزایش سقط در زنان سالم است. می توان گفت در سنین 20 تا 30 سال آمار سقط 5 تا 17 درصد است؛ در سن 35 سال 20 درصد، در سن 40 سال 40 درصد و در سن 45 سال آمار سقط به 80 درصد می رسد.

یکی از عوامل خطر مهم دیگر سابقه سقط قبلی است که بعد از اینکه مادر یک سقط داشته است شانس سقط مجدد 20 درصد و بعد از دو بار سقط این شانس به 28 درصد رسیده و بعد از سه بار شانس سقط به 43 درصد می رسد.

سیگار کشیدن، یعنی بیشتر از 10 نخ سیگار در روز، خطر سقط را 2/1 تا 4/3 افزایش می دهد که این به دلیل اثرات آنتی متابولیکی سیگار است. مصرف الکل، تعداد بارداری های بالا و مصرف داروهای ضدالتهابی اگر در زمان لقاح مصرف شوند شانس سقط را افزایش می دهند. بعلاوه مادرانی که در هفته های اول بارداری استرس های زیادی را تجربه می نمایند، بیشتر در معرض خطر سقط جنین قرار دارند. ارتباط فشارهای روحی با سقط جنین در 6 هفته نخست بارداری بیشتر است و دلیل آن مقدار هورمون کورتیزول است که هنگام استرس در بدن مادر ترشح می گردد. چنانچه مادر استرس داشته باشد، مقدار این هورمون افزایش چشم گیری پیدا می نماید. از عوامل دیگر می توان از تب نام برد. تب بالاتر از 8/37 درجه، فاصله طولانی بین تخمک گذاری و لانه گزینی تخم لقاح یافته در رحم و کمبود فولات خون شانس سقط را در هفته 6 تا 12 افزایش می دهد. ناهنجاری های کروموزومی دلیل 50درصد از تمام سقط هاست. فاکتورهای مادری مثل ناهنجاری های رحمی، عفونت های بدن مادر و بیماری های غددی هم احتمال سقط را افزایش می دهد.

در خصوص باورهایی که در رابطه با سقط وجود دارد (مثل استراحت نداشتن کافی، حمل وسایل سنگین و جابه جا کردن آنها و پیاده روی) هنوز مطالعات علمی ثابت شده ای در این زمینه وجود ندارد. اما در هر حال به هر دلیلی که مقدار خون رسانی لگن کم گردد، مثلا اگر رحم عظیم باشد و مادر زیاد سرپا بایستد و یا به مدت طولانی راه برود و خون رسانی به جفت و رحم کم گردد، ممکن است سقط اتفاق بیفتد.

منبع:http://salamatiran.com

منبع: راسخون
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: ecods.ir شناسه مطلب: 1953

به "ناهنجاری کروموزمی، عامل نیمی از سقط ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ناهنجاری کروموزمی، عامل نیمی از سقط ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید