موضع ترامپ در قبال آزمایشات موشکی کره شمالی به ضرر آمریکاست
به گزارش کد الکترونیک، کم اهمیت شمردن آزمایشات موشکی کره شمالی توسط دونالد ترامپ، احتمال دستیابی پیونگ یانگ به سامانه های تهدیدآمیز بیشتر علیه ژاپن، کره جنوبی و ارتش آمریکا را به جای کاهش، افزایش داده است.
به گزارش کد الکترونیک پایگاه نشنال اینترست در تحلیلی در خصوص مواضع دونالد ترامپ در قبال آزمایشات موشکی کره شمالی می نویسد:
کره شمالی در کمتر از یک ماه، هفت بار موشک شلیک کرد و این موضوع، نشان از ارتقاء قابلیت های نظامی این کشور داشت. پیونگ یانگ اخیرا از ادامه مذاکرات با آمریکا خبر داد و این موضوع، با دومین آزمایش موشکی آن توسط یک سامانه با قابلیت پرتاب همزمان چند موشک مقارن شد. این آزمایشات علی رغم تهدید امنیتی، با بی تفاوتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روبرو شده است. به گفته تحلیلگران، این آزمایشات جهت تقویت اهرم فشار کره شمالی در صورت ادامه مذاکرات است یا دست کم، نمایشی از نارضایتی این کشور درخصوص تمرینات مشترک نظامی آمریکا و کره جنوبی به شمار می رود.
از سوی دیگر هیچکدام از این موارد، به درستی آزمایشات موشکی ماه ژوئیه و اوت را توضیح نمی دهد. پس از نشست سنگاپور (میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون)، ابعاد تمرینات مشترک نظامی آمریکا و کره شمالی به صورت عامدانه کمتر شد تا از این طریق، دغدغه های کره شمالی کاهش یابد. در همین حال، با ادامه فعالیت های نظامی خود کره شمالی، این امکان وجود نداشت که خواستار سرانجام کامل رزمایشهای مشترک آمریکا و کره جنوبی شود.
در همین حال نمی توان گفت که در مذاکرات با آمریکا، آزمایشات موشکی کره شمالی برای این کشور اهرم فشار به شمار می رود. ترامپ مکررا گفته است که این آزمایشات برای او جای نگرانی ندارد و مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا، می گوید این فعالیتهای موشکی کره شمالی، ناقض مقررات شورای امنیت سازمان ملل نیست. طبق روال دو دهه گذشته، تاکتیک های نظامی راه گشای مذاکرات بین این دو کشور نبوده اند.
احتمال قوی آن است که کره شمالی، با بهانه قرار دادن رزمایشهای نظامی آمریکا و کره جنوبی، به آزمایش تسلیحات جدیدش پرداخته باشد و وانمود شود که این موضوع، تنها نشانی از نارضایتی این کشور و پاسخی به ماهیت متخاصم آمریکا و کره جنوبی بوده باشد. با این حال، تازه ترین آزمایش موشکی این کشور که اندکی پس از اعلام از سرگیری مذاکرات صورت گرفت، می تواند دلیل دیگری داشته باشد؛ اما به هر حال فرصتی بوده تا یک سامانه جدید مورد آزمایش قرار گیرد.
از نقطه نظری دیگر، ترامپ با بی اهمیت شمردن پرتاب موشک های کره شمالی، قصد داشته تا روند مذاکرات با این کشور را حفظ کند؛ در همین حال کره شمالی از کاهش چشم اندازهای خود برای مذاکره خبر داده و می توان گفت کم اهمیت شمردن موشک های این کشور، در زنده نگه داشتن مذاکرات ناتوان بوده است؛ به خصوص از زمانی که کره شمالی نشان داد تمایل به ادامه مذاکرات، به معنای گفتگوی واقعی ندارد. این موضوع، پیامی واضح به کیم جونگ اون داشت: ادامه دادن توسعه سامانه های موشکی، هیچ پیامدی ندارد.
در نشست اخیر سران گروه هفت، ترامپ گفته بود: من در این مورد شاد نیستم. اما، او(کیم جونگ اون) باز هم هیچ توافقی را نقض نکرده است. ترامپ، تست های موشکی کره شمالی را در حالی توجیه پذیر و عادی عنوان کرده که آمریکا در عین حال پیش از این انجام تست موشکی توسط کره شمالی را به طور صریحی ممنوع دانسته و سازمان ملل از سال 2006، خواستار توقف تمام فعالیت های موشکی کره شمالی شده و از 2013 به بعد، خواستار کنار گذاشتن کامل برنامه موشکی آن شده است و هیچ استثنائی درخصوص موشک های کوتاه برد نیز قائل نشده است.
موشک های کره شمالی به رغم موضع ترامپ، هشداری امنیتی برای آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در پی دارند. در ماه ژوئیه و اوت، کره شمالی سامانه هایی را آزمایش کرد که قابلیت تحرک زیادی داشت که رهگیری آن را سخت تر می کرد. این سامانه ها، می تواند موارد بیشتری از تاسیسات آمریکا در ژاپن و کره جنوبی را هدف قرار دهند. ایجاد سامانه های جدید و ادامه دار بودن این فعالیت پس از سرانجام تمرینات نظامی آمریکا و کره جنوبی، نشان از نوسازی فناوری تسلیحاتی کره شمالی دارد.
یکی از مسائل نگران کننده دیگر درخصوص کره شمالی، آزمایش موشک KN-23 در اواخر ژوئیه بود. به باور کارشناسان، این موشک می تواند راستا پرواز غیر متعارفی داشته باشد که اجازه عبور از میان سامانه های دفاعی آمریکا را به آن می دهد. ایوایا تاکشی، وزیر دفاع ژاپن نیز بر این مساله تاکید کرد و امکان رهگیری آن را برای سامانه های دفاع موشکی، سخت خواند.
ترامپ با اعتراض نکردن به شلیک موشک های کوتاه برد کره شمالی، آن را موضوعی عادی جلوه می دهد؛ حتی کره شمالی نیز اظهار کرد که نظرات ترامپ، آزمایشات موشکی این کشور را توجیه می کنند. کِوون جانگ گون، از مقامات وزارت خارجه کره شمالی، گفته است: حتی رئیس جمهور آمریکا نیز سخنانی گفته است که در واقع، حق دفاع از خود را برای یک حکومت خودمختار، به رسمیت می شناسد؛ او گفت که این یک آزمایش کوچک موشکی است که بسیاری از کشورها آن را انجام می دهند.
حال با دورنمای از سرگیری مذاکرات دو کشور و اظهارات کره شمالی مبنی بر اینکه تمام اموری که ما تاکنون اتخاذ کرده ایم، باید در مذاکرات مطرح شود، به نظر نمی آید که آمریکا، بتواند موضوع موشک های کوتاه برد کره شمالی را به دستور کار مذاکرات شان بیفزاید؛ مگر آنکه دو طرف، پیش تر به طور خصوصی آن ها را به بحث گذاشته باشند؛ جملات ترامپ، مجددا ناقض این موضوع است.
منبع: خبرگزاری ایسنا