غار سهولان؛ دومین غار عظیم آبی ایران، عکس

به گزارش کد الکترونیک، اگرچه هوا برای سفر به مناطق شمال غربی کشور هنوز کمی سرد است، اما اگر اهل سفرهای طبیعت گردی و به خصوص غارنوردی باشید، فرصت خوبی است تا سری به ارومیه و غار سهولان بزنید که دومین غار عظیم آبی ایران لقب گرفته است.

غار سهولان؛ دومین غار عظیم آبی ایران، عکس

غار سهولان باید در آذربایجان غربی و در حدود 43 کیلومتری شمال شرقی مهاباد در محور مهاباد - بوکان نهاده شده است. این غار در قدیم خانه مردم پارت بوده و امروز یکی از مهمترین و کم نظیرترین غارهاى طبیعی کشور و از شگفت انگیزترین جلوه هاى طبیعت زیباى استان آذربایجان غربی بشمار می رود.

سهولان به زبان کردی به معنی یخبندان است و این غار در نزدیکی روستایی به همین نام نهاده شده است. مردم محلی غار را کونه کوتر، یعنی لانه کبوتر هم می نامند که دلیل این نامگذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است.

مساحت داخلی غار سهولان حدود 600 مترمربع است و محتویات غار سنگ های آهکی است. ارتفاع سقف غار تا سطح دریاچه آن 50 متر است و عمق آب در بعضی جاها به 32 متر می رسد. اختلاف دمای درون و بیرون غار بین 10 الی 15 درجه است.

غار سهولان شبیه غار علیصدر در همدان است. این غار آبی با جلوه هاى طبیعی و قندیل هاى منحصر به فردى که دارد در دامنه رشته کوه های کوتر نهاده شده است. این پدیده زیبا و نادر داراى 2 دهانه است.

مطالعات غارشناسان نشان می دهد که این غار بر اثر فعالیت هاى زمین شناسی به اواخر دوره کرتاسه برمی شود که قدمت آن به 70میلیون سال قبل بازمی شود.

این غار 100 سال پیش براى اولین بار توسط ژاک دمرگان فرانسوى مورد کاوش و آنالیز نهاده شد. پس از آن در سالهاى جنگ جهانی دوم نیز توسط یک هیات انگلیسی مجددا مورد مطالعه نهاده شد و در مهرماه 1373 توسط غارشناسان ایرانی شناسایی شد.

کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند به استناد لایه هاى سفالی که از منطقه دالان اصلی و تالار عظیم و دهلیز ورودى کونه مالان بدست آمده این غار از هزاره هاى دوم و اول قبل از میلاد تا دوره پارتی و اسلامی و حتی زمان هایی از قرون وسطی مورد سکونت انسانها نهاده شده است.

غار سهولان دارای دو در اصلی است که به هم راه دارند و می توان از هر یک از آنها وارد غار و از در دیگر خارج شد. بعد از ورود به غار و پس از طی راستا پیاده سوار قایق خواهید شد و به دیدن غار خواهید پرداخت که این روزها به لطف نور پردازی محیط درونی اش با انواع لامپ ها و نورافکن ها چراغانی شده و مناظر شگفت انگیزی را مقابل چشمان شما می آورد. رسوبات داخل غار اشکال گوناگونی دارد: پای فیل، عروس دریایی، خفاش و... که به همراه قندیل های زیبای غار آن را بسیار دیدنی نموده است.

بد نیست بدانید که درجه حرارت این غار چه در فصل تابستان و چه زمستان بین 10 تا 13 درجه سانتیگراد در نوسان است اما رطوبتی به اندازه 70 تا 80 درصد دارد!

منبع: گردشبان
انتشار: 17 اسفند 1399 بروزرسانی: 17 اسفند 1399 گردآورنده: ecods.ir شناسه مطلب: 1622

به "غار سهولان؛ دومین غار عظیم آبی ایران، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غار سهولان؛ دومین غار عظیم آبی ایران، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید