دلیل خامه ندادن قهوه ساز [22 مشکل رایج دستگاه اسپرسوساز!]
به گزارش کد الکترونیک، این روزها نوشیدن قهوه بیشتر از هر وقت دیگری به یکی از عادات روزانه ما تبدیل شده است. یکی از انواع قهوه های محبوب در این روزها، قهوه اسپرسو است. خیلی اوقات ممکن است قهوه اسپرسویی که آماده می کنید، خامه خوبی به شما ندهد و ندانید دلیل خامه ندادن قهوه ساز چیست؟
پیدا کردن قهوه خوب، آسیاب کردن و عصاره گیری، همگی بخشی از مراحل آماده کردن قهوه است. اما زمانی که نتیجه دلخواه به دست نیایید، شاید نوشیدن قهوه چندان لذت بخش نباشد!
به همین منظور ما تصمیم داریم تا در این مطلب علت خامه ندادن قهوه ساز و رایج ترین اشکالات دستگاه های اسپرسو را مورد آنالیز قرار دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
نکات کلیدی
- به کف فوم مانندی که روی هر شات از اسپرسو شکل می گیرد و رنگ قهوه ای مایل به قرمز دارد، خامه یا کرما می گویند.
- در صورتی که ترکیب دانه های قهوه، میزان رست کردن آن، آسیاب قهوه و فشار و دمای آب مناسب باشد، دستگاه خامه خوبی به شما می دهد.
- در صورتی که هوای واردشده به قهوه بیشتر از میزان استاندارد باشد، منجر به منبسط شدن دانه قهوه می گردد و همین موضوع باعث بیش از حد کف آلود بودن خامه اسپرسوی شما می گردد.
- مسدود شدن مخزن آب دستگاه، خراب بودن پمپ، خرابی سوپاپ اطمینان، نشت کردن آب از اسپرسو ساز، داغ نماندن قهوه، جوشیدن و تلخ و یا ترش بودن قهوه و … همگی می توانند از رایج ترین اشکالات دستگاه اسپرسوساز باشند.
کرم یا خامه قهوه چیست؟
قبل از این که به آنالیز مبحث علت خامه ندادن قهوه ساز بپردازیم، ابتدا باید بدانیم که خامه قهوه چیست؟
به کف فوم مانندی که روی هر شات از اسپرسو شکل می گیرد و رنگ قهوه ای مایل به قرمز دارد، خامه یا کرما می گویند. در صورتی که فرایند تهیه اسپرسو به درستی اجرا گردد و دستگاه هم مسئله ای نداشته باشد، در انتها باید یک لایه خامه روی قهوه شکل بگیرد.
در تعریف دیگر می توان گفت که حباب های کوچکی که در نوشیدنی های گازدار هستند، در بخش روغنی قهوه هم وجود دارند که به آن گاز کربنیک گفته می گردد. فشار واردشده به قهوه به وسیله دستگاه اسپرسوساز، آب را تجزیه و این حباب ها را به وجود می آورد.
در نتیجه اگر همه چیز در فرایند عصاره گیری قهوه درست باشد، مقادیر زیادی حباب ایجاد می گردد و قهوه نیز قوام مناسبی پیدا می نماید. در صورت درست بودن میزان این حباب ها، 2 دقیقه زمان می برد تا این خامه یا کرما از بین برود.
عیب یابی و تعمیر قهوه ساز و اسپرسوساز با تیم کد الکترونیک
علت مهم بودن خامه قهوه
مورد بعدی در مبحث علت خامه ندادن قهوه ساز، اهمیت خامه قهوه است. در صورتی که ترکیب دانه های قهوه، میزان رست (برشته) کردن آن، آسیاب قهوه و فشار و دمای آب مناسب باشد، دستگاه خامه خوبی به شما می دهد.
به همین علت است که خامه یا کرمای قهوه اسپرسو از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا نشان دهنده مرغوبیت قهوه و مراحل درست تهیه آن است.
بیش از حد کف آلود بودن خامه قهوه اسپرسو
در صورتی که هوای واردشده به قهوه، بیشتر از میزان استاندارد باشد، منجر به منبسط شدن دانه قهوه می گردد و همین موضوع باعث بیش از حد کف آلود بودن خامه اسپرسوی شما می گردد.
راه چارههای کاهش کف آلود بودن خامه اسپرسو
- افزایش اندازه قهوه در سبد
- کاهش فشار آب
- کاهش اندازه آب دستگاه
- استفاده از قهوه آسیاب شده با کیفیت بالا
علت خامه ندادن قهوه ساز
خامه ندادن روی اسپرسو در اسپرسوساز به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- کهنه بودن قهوه؛ علت فوم ندادن اسپرسوساز: بهتر است تاریخ برشته کردن یا بو دادن قهوه ای که استفاده می کنید، بین 2 تا 21 روز باشد.
- نوع آسیاب کردن قهوه: خیلی ریز یا درشت آسیاب کردن قهوه می تواند علت خامه ندادن قهوه ساز باشد.
قهوه ریز دستگاه را خفه می نماید و درشت بودن قهوه هم باعث عبور سریع آب از آن می گردد.
- تراز نبودن پورتافیلتر، قبل از کشیدن شات اسپرسو
- عدم استفاده از قهوه کافی؛ علت خامه ندادن قهوه ساز: برای دو شات اسپرسو حداقل به 14 گرم قهوه احتیاج دارید.
- تنظیم نبودن دما و فشار اسپرسوساز: فشار قهوه باید 20 کیلوفشار، فشار آب 9 بار اتمسفر و دمای آب باید حدود 200 درجه فارنهایت (93 درجه سانتی گراد) باشد.
- هواگیری و رسوب زدایی نکردن دستگاه علت خامه ندادن قهوه ساز: آهسته چکه کردن دستگاه همراه با صدا، به معنی انسداد لوله های قهوه ساز بر اثر رسوب و سختی آب است.
این مشکل باید به وسیله تعمیرکار قهوه ساز برطرف گردد.
رایج ترین اشکالات دستگاه های اسپرسو
در این قسمت از مبحث علت خامه ندادن قهوه ساز، رایج ترین اشکالات دستگاه های اسپرسو را آنالیز خواهیم کرد.
1. مسدود شدن مخزن آب دستگاه
درون مخزن آب دستگاه اسپرسوساز، دریچه ای قرار گرفته است که جریان آب را کنترل می نماید. در صورت مسدود شدن این دریچه با رسوب آب، امکان عبور آب از آن وجود ندارد.
برای برطرف کردن این مشکل باید روند رسوب گیری قهوه ساز را طی کنید. شما می توانید به این منظور از سرکه بهره ببرید. در صورت خراب بودن سوپاپ، باید آن را تعویض کنید.
2. مسدود شدن فیلتر آب اسپرسوساز
فیلتر آب، ناخالصی آب را می گیرد و حذف می نماید. در صورت مسدود شدن بر اثر رسوب گرفتگی، باید رسوب زدایی گردد.
اگر آب منطقه از ناخالصی زیادی برخوردار باشد، برای جلوگیری از رسوب گرفتگی سایر قطعات، باید فیلتر را تعویض کنید.
محاسبه رایگان هزینه تعمیرات قهوه ساز و اسپرسوساز!
3. رسوب گرفتن فلومتر
رسوب گرفتن فلومتر باعث ایجاد اختلال در چرخه آن می گردد و در ادامه موجب ارسال اطلاعات نادرست به برد مدار کنترل و عبور کم یا زیاد آب می گردد.
برای برطرف مشکل یا باید دستگاه را رسوب زدایی کنید یا فلومتر را تعویض کنید.
4. خراب بودن پمپ
خراب شدن پمپ دستگاه نیز می تواند علت خامه ندادن قهوه ساز باشد.
5. خرابی سوپاپ اطمینان
این مشکل مانع از تحت فشار قرار گرفتن بیش از حد سیستم گردش آب می گردد و در بیشتر مواقع علت خامه ندادن قهوه ساز مباشی نیز همین مورد است.
6. مسدود شدن شیر برقی
این مشکل باعث می گردد آب با سرعت آهسته جریان داشته باشد یا کلاً جریان نداشته باشد.
7. تجمع رسوبات آهکی در المنت حرارتی
این عامل باعث ایجاد اختلال در گرم شدن آب قهوه ساز می گردد که در اینصورت باید تعویض گردد. استفاده از آب معدنی باعث کاهش بروز این مشکل خواهد شد.
8. سروصدای بیش از حد اسپرسوساز
این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که عبارتند از:
- پر بودن مخزن دستگاه
- استفاده از قهوه هایی با دانه بسیار درشت
9. گرم نشدن آب دستگاه اسپرسوساز
- برق به حد کافی وارد اسپرسوساز نمی گردد.
- اتصالات دستگاه را آنالیز کنید.
- المنت و ترموستات را آنالیز کنید.
- برد الکترونیکی را آنالیز کنید.
برای کسب اطلاعات در مورد تعمیر سنسور دمای چای ساز کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: علت نشتی آب از چای ساز چیست و چطور باید برطرفش کرد؟
10. باقی ماندن تفاله قهوه در اسپرسوساز
یکی از علت های مختلف خامه ندادن قهوه ساز، خراب شدن و از بین رفتن فیلتر اسپرسوساز است که منجر به بروز مشکل باقی ماندن تفاله قهوه در دستگاه می گردد.
با آنالیز و تعویض فیلترها می توان مشکل ندادن خامه روی اسپرسو در اسپرسو ساز را برطرف کرد.
11. نشت کردن آب از اسپرسوساز
لوله ها و اتصالات آب را از نظر پوسیدگی و پارگی آنالیز کنید.
12. داغ نماندن قهوه در قهوه ساز
المنت گرم نگه دارنده خراب شده است. باید المنت را تعویض کنید.
13. روشن نشدن قهوه ساز
خراب شدن المنت و برد کنترل می تواند منجر به بروز این مشکل گردد. باید قطعات دستگاه را آنالیز کنید و در صورت بروز مشکل در هر بخش، آن را برطرف کنید.
14. علت کف نکردن قهوه و جوشیدن آن
علت جوشیدن قهوه به علت این است که ترموستات خراب شده است یا سوپاپ دچار رسوب گرفتگی است.
15. گرم نکردن آب
علت اصلی این مشکل این است که در قسمت کابل، دوشاخه یا المنت حرارتی، ایرادی وجود دارد.
16. تلخ شدن قهوه
علت تلخ شدن طعم قهوه، به این علت است که احتمالاً دستگاه به خوبی تمیز نشده است.
17. آب جوش در قهوه ساز بالا نمی آید
سوپاپ قهوه ساز دچار مشکل شده است. باید تعمیر یا تعویض گردد.
عیب یابی و تعمیر قهوه ساز و اسپرسوساز با تیم کد الکترونیک
18. قطع شدن برق منزل به محض روشن شدن قهوه ساز
به معنی وجود اتصالی در مدار قهوه ساز است.
19. روشن نشدن دستگاه با وجود تنظیم بودن پنل قهوه ساز
خراب بودن قطعات داخلی قهوه ساز سبب بروز مسائل و خرابی های رایج قهوه ساز می گردد. راه چاره این مشکل، آنالیز قطعات داخلی دستگاه برای برطرف عیب و عیب یابی مسائل رایج قهوه ساز است.
20. مخزن آب پر است اما چراغ مربوط به مخزن آب خالی روشن است.
این احتمال وجود دارد که شناور قهوه ساز در کف مخزن گیر نموده باشد. در صورت بروز این اتفاق، مخزن و شناور را تمیز کنید تا مشکل برطرف گردد.
21. زیر دستگاه آب کثیف وجود دارد
دلایلی که ایجادکننده این مشکل هستند عبارتند از:
- نشتی در دستگاه وجود دارد.
- شلنگ یا خروجی فاضلاب در جایی بسته شده است.
- انتهای شلنگ در آب قرار گرفته است.
- جایی از شلنگ پیچ خورده است.
22. از کار افتادن نازل بخار دستگاه
استفاده نادرست از نازل بخار باعث از کار افتادن آن می گردد.
بیشتر بخوانید: 4 ترفند از بین بردن بوی چای ساز نو
کلام آخر
تهیه یک قهوه اسپرسو احتیاج به درست قرار گرفتن چندین فاکتور در کنار هم دارد. یکی از دلایل محبوبیت اسپرسو، خامه روی سطح آن است. مناسب نبودن آسیاب قهوه، کهنه بودن قهوه مورد استفاده و … همگی می توانند علت خامه ندادن قهوه ساز شما شوند.
امیدواریم موارد گفته شده مربوط به علت های مختلف خامه ندادن قهوه ساز و رایج ترین اشکالات دستگاه های اسپرسو، بتواند در تهیه قهوه ای با طعم بی نظیر به شما یاری کند و در مورد این که چرا خامه روی اسپرسو خوب نیست، اطلاعات بیشتری ارائه نماید.
چنانچه دستگاه اسپرسوساز شما دارای اشکالات و ایرادات وسیع و تخصصی است و علت خامه ندادن قهوه ساز شما همین مسائل است، می توانید با متخصصان کد الکترونیک مشورت نمایید و از خدمات تخصصی تعمیرات اسپرسوساز و قهوه ساز کد الکترونیک با قیمتی مناسب و با تضمین خدمات، بهره مند شوید.
سوالات متداول
گروپ سینگلی که استفاده می کنم، خیلی بد عصاره گیری می نماید و فشار زیادی به دستگاه وارد می گردد. با اینکه اصلاً روی دستگاه فشار نیست، ولی خامه قهوه را نمی گیرد. چرا؟؟
ته گروپ سینگل را خوب بشویید و فوت کنید تا باز گردد ممکن است گرفتگی داشته باشد.
اگر درست نشد فیلتر گروپ قهوه ساز خراب شده است.
اسپرسو ساز r.t.s مدل 1030 خریدم اما خامه کمی می دهد. آیا دستگاه ایرادی دارد؟
با آسیاب های مختلف امتحان کنید، مشکل حل خواهد شد.
یک بار با آسیاب ریز یک بار با آسیاب میانه و در نهایت با آسیاب درشت امتحان کنید تا قهوه اسپرسوی مناسب دستگاه تان را پیدا کنید.
دستگاه من نوال است که آن را 2 ماه پیش خریدم اما خامه نمی دهد. چرا؟
سلام اگر دستگاه نو هست، قهوه اسپرسو با آسیاب ریز تهیه کنید.
منبع: آچارهبه "دلیل خامه ندادن قهوه ساز [22 مشکل رایج دستگاه اسپرسوساز!]" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "دلیل خامه ندادن قهوه ساز [22 مشکل رایج دستگاه اسپرسوساز!]"
سید حمید 18 فروردین 1402
سلام. من از 2014 مباشی نیمه صنعتی استفاده میکنم.هرکاری میکردم کرما نمیداد. بعد از چندین و چندبار آزمون خطا متوجه سه نکته اساسی شدم. 1- دستگاه باید قبل از استفاده حسابی گرم بشه و آب داغ رو درون یک استکان بریزیم ک آب سرد خارج شه-2- از پودر بسیار نرم مخصوص دستگاه های صنعتی و نیمه صنعتی استفاده شه-3- از تمپر سنگین و فلزی استفاده کنیم ک حسابی پودر قهوه رو تمپ کنه.
حمید 16 فروردین 1402
سلام. من مباشی 2014 خریدم. اصلا کف نمیده. واقعا توش موندم چیکار کنم