طرز تهیه کیک پرتقالی زعفرانی با و بدون فر
به گزارش کد الکترونیک، آیا می دانستید که با ترکیب پرتقال و زعفران می توانید طعمی جادویی و وسوسه انگیز را به کیک خود اضافه کنید؟ کیک پرتقالی زعفرانی، ترکیبی شگفت انگیز از عطر و طعم پرتقال تازه و زعفران اصیل ایرانی است که هر گاز از آن شما را به سفری دلپذیر از طعم های گرم و دلنشین می برد. این کیک نرم و لطیف با رنگ طلایی زعفرانی و رایحه دل انگیز پرتقال، گزینه ای ایده آل برای دورهمی های خانوادگی و پذیرایی های خاص است، چون ترکیب شیرینی ملایم با طعم تازه پرتقال و عطر گرانبهای زعفران، حسی از لوکس بودن و شادی را القا می نماید. در ادامه شما را با طرز تهیه کیک پرتقالی زعفرانی با و بدون فر آشنا می کنیم.
مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی زعفرانی
- آرد دو و دو سوم فنجان
- بیکینگ پودر دو و یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- هل آسیاب شده 1 قاشق چایخوری
- زعفران 2 نخ
- وانیل آسیاب شده یک ونیم قاشق چایخوری
- کره 1 فنجان
- شکر یک و سه چهارم فنجان
- پوست پرتقال میانه 1 عدد
- شیر پرچرب سه چهارم فنجان
- آب پرتقال یک چهارم فنجان
- تخم مرغ 4 عدد
طرز تهیه کیک پرتقالی زعفرانی با فر
1. الک کردن مخلوط آرد و سایر مواد
قبل از هر اقدامی ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. در یک کاسه کوچک آرد، نمک، بیکینگ پودر، هل و پودر وانیل را با هم الک کنید. زعفران را با نوک انگشتان خود خرد کنید. دقت کنید که خرده های زعفران در کیک، ظاهر آن را وسوسه انگیزتر می نماید بنابراین خیلی پودرش نکنید.
2. آماده کردن مایه کیک
در یک ظرف بزرگ، کره و شکر را هم بزنید تا خامه ای گردد؛ برای این کار، شکر را کم کم اضافه کنید و با پشت قاشق چوبی یا دست، کره و شکر را با هم تا زمانی مخلوط کنید که رنگ ترکیب روشن و ظاهر آن کرک دار گردد.
سفیده و زرده 4 تخم مرغ را از هم جدا کنید؛ سپس زرده تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید؛ هر بار که زرده را اضافه می کنید، مایه کیک را به خوبی ترکیب کنید. در آخرین مرحله پوست پرتقال را هم اضافه کنید.
3. هم زدن سفیده تخم مرغ
در یک کاسه تمیز، سفیده های تخم مرغ را با هم زن آنقدر بزنید تا کاملا پف نمایند و سپس در یخچال قرار دهید.
4. اضافه کردن آرد و شیر به کره خامه هم زده شده
در سه مرحله، مخلوط آرد الک شده، شیر و آب پرتقال را به کره زده شده اضافه و مواد را با قاشق چوبی یا همزن دستی به خوبی مخلوط کنید تا مایه ای یکدست به دست آید.
5. اضافه کردن سفیده تخم مرغ به خمیر
با استفاده از یک کفگیر لاستیکی، یک چهارم سفیده تخم مرغ پف نموده را داخل خمیر کیک بریزید تا سبک گردد؛ سپس بقیه مواد را اضافه و تا زمانی به هم زدن ادامه دهید تا رگه سفیدی باقی نماند.
مایه کیک را با احتیاط درون قالب باندت (Bundt) بریزید و با استفاده از کاردک سطح آن را صاف کنید. حتما دقت کنید که از قبل داخل قالب را با چرب و آرد پاشی نموده باشید.
6. پختن کیک درون فر
قالب را درون فر که از قبل گرم نموده ایم قرار بدهید و حدود 35 تا 40 دقیقه منتظر بمانید تا ظاهر کیک قهوه ای رنگ گردد. یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید، اگر کیک به آن نچسبیده بود یعنی کیک به خوبی پخته است.
7. تزئین کردن کیک
قبل از ترئین یا بریدن کیک، اجازه دهید تا به خوبی خنک گردد. با سلیقه خود سطح کیک را با سیروپ مرکبات (مخلوط آب پرتقال و قند روی اجاق گاز) لعاب دهید یا روی آن پودر قند الک کنید. استفاده از خامه فرم گرفته شده، پسته پودر شده و پوست پرتقال انتخابی مجذوب کننده برای تزئین این کیک است.
نکات تکمیلی برای تهیه طرز تهیه کیک پرتقالی زعفرانی با و بدون فر
برای تهیه کیک پرتقالی زعفرانی چه با فر و چه بدون فر، رعایت چندین نکته می تواند طعم کیک را لذیذتر سازد:
طرز تهیه کیک پرتقالی زعفرانی بدون فر
اگر برای پخت وپز به فر دسترسی ندارید، نیازی به نگرانی نیست چون می توانید این کیک را بدون فر و با استفاده از حرارت گاز هم بپزید. در واقع طرز تهیه کیک پرتقالی بدون فر مشابه روش تهیه کیک با فر است؛ فقط از قبل قابلمه را 5 تا 10 دقیقه گرم کنید؛ سپس درون قابلمه یک پایه فلزی قرار دهید و قالب کیک را روی آن قرار دهید. قالب را از قبل با روغن چرب کنید و با کاغذ روغنی بپوشانید.
روی قابلمه دم کنی قرار دهید تا گرمای حاصل از پخت از قابلمه خارج نگردد. مدت زمان پخت در این روش تقریبا 40 الی 50 دقیقه است. تا 30 دقیقه پس از پخت کیک، هرگز درب قابلمه را بلند نکنید. فقط حواستان باشد حرارت در طول پخت کم و به صورت یکنواخت باشد. حرارت زیاد باعث می گردد کیک در قسمت پایین بسوزد و مرکز آن نپخته بماند.
آماده سازی مواد اولیه به برترین شکل
هنگام تهیه مایه کیک، تمامی مواد اولیه مرطوب (شیر، کره، آب پرتقال و تخم مرغ) در دمای اتاق باشند. بهتر است از آب و پوست پرتقال تازه بهره ببرید. از رنده کردن قسمت سفید پوست پرتقال خودداری کنید چون مزه کیک را تلخ می نماید. بعلاوه زعفران را پیش از استفاده کمی بسابید و در شیر گرم بخیسانید تا رنگ و عطر بیشتری آزاد گردد.
تنظیم قوام خمیر
اگر خمیر خیلی غلیظ به نظر می رسد، مقداری شیر یا آب پرتقال اضافه کنید تا مایه کیک نرم تر گردد.
منبع: کتاب کاله