شیر داغ و عسل؛ مفید یا زیان آور؟ً!
به گزارش کد الکترونیک، شاید شما نیز این با ور سنتی را شنیده باشید که به هیچ عنوان نباید شیر داغ و عسل را در ترکیب با یکدیگر مصرف کرد. در واقع فضای اینترنت مملو از موضوعاتی این چنینی است که در بسیاری از آنها در مورد اثرات مضر افزودن عسل در شیر گرم ابراز نگرانی شده است.
به گزارش عصر ایران، اخیرا نظرات ضد و نقیض مختلفی در این زمینه دیده می گردد که تصمیم گیری صحیح مردم برای مصرف یا عدم مصرف ترکیب مذکور را با مشکل روبرو ساخته است.
اما آیا شیر گرم و عسل به راستی ترکیبی سمی است؟
بسکمک از ما ممکن است با این حقیقت آشنا باشیم که هرگز نباید عسل را گرم کنیم. شاید متعجب شوید اما این یک افسانه محلی قدیمی نیست که به وسیله نسل ها منتقل شده باشد. دلیل علمی محکمی در پس این داستان وجود دارد که چرا نباید عسل خود را با شیر داغ مخلوط کنیم!
- افزایش سمیت
بر اساس مقاله ای که به وسیله ناشر بین المللی اشپرینگر ساینس+بیزینس مدیا در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است، حرارت دادن عسل سبب آزادسازی یک ماده شیمیایی به نام 5- هیدروکسی متیل فورفورال یا HMF می گردد. این ماده شیمیایی در طبیعت در دسته مواد سمی طبقه بندی شده است. به بیان دیگر ماده مورد نظر تحت عنوان سرطان زاهای احتمالی یعنی موادی که می توانند باعث سرطان شوند، نامگذاری می گردد. بنابراین، مخلوط کردن عسل با شیر داغ خواص عسل را گرفته و آن را به ترکیبی سمی تبدیل می نماید.
به گفته مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا، بهتر است از گرم کردن عسل پرهیز و این ماده به صورت خام مصرف گردد. افزایش دمای مجاز برای عسل کمتر از 60 درجه سانتی گراد است. واضحا این دما بسیار پایین تر از لیوان شیر داغ شما است.
- از میان رفتن فواید
علاوه بر نکات عنوان شده، افزودن عسل به شیر داغ فواید آن را از بین می برد. لازم به ذکر است که بعضی از مواد مغذی موجود در عسل تحت افزایش دمای بالا تمایل به دناتوره شدن دارند، به این معنی که بیشتر مزایای سلامتی عسل از بین خواهد رفت. به همین خاطر است که در آیورودا توصیه می گردد عسل را به هیچ وجه در مایعات داغ وارد نکنید.
آیورودا چه می گوید؟
بر اساس اصول آیورودا، عسل گرم یک نه بی قید و شرط است چرا که تمایل به ایجاد ama در بدن دارد. ama در آیورودا چیزی جز انواع سموم نیست. این سموم می توانند فرآیند هضم را مختل نمایند و حتی در صورت مصرف طولانی مدت باعث بیماری های مزمن شوند.
بدین ترتیب زمانی که عسل داغ به آرامی در بدن هضم گردد، خواص آن تغییر نموده و شبیه به سم می گردد. هرچند با یک سم کشنده رو به رو نیستیم، اما مواد آزاد شده یقینا می توانند به سلامت ما آسیب برسانند.
بنابراین، آیا باید از نوشیدن عسل با شیر خودداری کنید؟
البته که نه! تنها کافیست اجازه دهید شیر مقداری خنک گردد. عسل و شیر از جمله ارزشمندترین گنجینه های طبیعت به شمار می روند. آنها مواد شفابخش و تغذیه نماینده قوی هستند و در فرهنگ هندو به دلیل فواید عرفانی برای بدن انسان مقدس پنداشته می شوند. لازم به ذکر است که ترکیب این دو از نظر تغذیه ای بسیار غنی است و فواید شگفت انگیزی را ارائه می دهد. در ادامه بعضی از مزایای علمی اثبات شده نوشیدن شیر و عسل را آنالیز می کنیم.
- به هضم غذا کمک می نماید
عسل یک پری بیوتیک است. از این رو می تواند باعث رشد باکتری های مفید در روده گردد. شیر نیز ترکیبی مغذی و سیر نماینده است.
در واقع نوشیدن شیر و عسل به بازیابی فلور باکتریایی طبیعی بدن ما کمک می رساند و بعلاوه نفخ، یبوست و گرفتگی عضلات را از بین می برد.
- یک تقویت نماینده شگفت انگیز است
نوشیدن شیر و عسل خنک می تواند استقامت و قوای جسمانی را بهبود ببخشد. به همین خاطر است که مادران بسیار به آن علاقه دارند. این ترکیب سرشار از کربوهیدرات، پروتئین و سایر مواد مغذی لازم است که سرعت متابولیسم را افزایش داده و انرژی فرد را بالا می برد.
- درمانی عالی برای بی خوابی است
چه کسی فکر می کرد شیر و عسل بتواند تبدیل به راه حلی موثر برای یکی از بزرگترین مسائل زندگی مدرن گردد؟ قرن هاست که نوشیدن شیر و عسل قبل از خواب به عنوان یک درمان طبیعی برای بی خوابی مورد استفاده قرار گرفته است.
- دارای خواص آنتی باکتریال است
هم شیر و هم عسل دارای خواص ضد باکتریایی قوی هستند و در درمان اختلالات روده ای عالی عمل می نمایند. این ترکیب بعلاوه در برابر عفونت های مجاری تنفسی فوقانی موثر است و به تسکین سرماخوردگی و سرفه کمک می نماید. در واقع عسل عملکرد فوق العاده ای از خود در پاکسازی گلو از پاتوژن های معمول نشان داده است.
منبع: فرارو